Το crossover Opel Insignia Country Tourer

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Opel Insignia παρουσιάζεται και σε crossover έκδοση με την ονομασία «Insignia Country Tourer», ενώ βασίζεται στο στέισον βάγκον αμάξωμα. Το τελευταίο διακρίνεται για την «περιπετειώδη» του εμφάνιση, την οποία τονίζουν οι μαύρες πλαστικές προστατευτικές προσθήκες περιμετρικά του αμαξώματος, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά και οι ασημί «ποδιές» στους προφυλακτήρες.

Το Opel Insignia Country Tourer εφοδιάζεται με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη 4κίνηση με συμπλέκτη Haldex και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση. Έτσι ανάλογα τις συνθήκες η ροπή μοιράζεται από 0 έως 100% μεταξύ των δύο αξόνων.

Την κίνηση του crossover Insignia Country Tourer φροντίζουν τα ισχυρά μηχανικά σύνολα 2.0 SIDI Turbo των 250 ίππων και 400 Nm ροπής και ο ντίζελ 2.0 BiTurbo CDTI με 195 ίππους και επίσης 400 Nm ροπής. Παράλληλα υπάρχει και ο diesel 2.0 CDTI των 163 ίππων και 380 Nm ροπής. Ο 2.0 SIDI 250 PS και ο 2.0 CDTI 163 PS συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε και αυτόματο επίσης 6 σχέσεων, ενώ ο 2.0 BiTurbo CDTI 195 PS εφοδιάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα, αφού η παγκόσμια πρεμιέρα του Insignia Country Tourer θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στην έκθεση της Φρανκφούρτης. 

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο Opel Insignia

Get it on Google Play Download on the App Store