Νέο κάμπριο Opel Cascada

Η Opel εισέρχεται στην κατηγορία των μεσαίων cabrio με το Cascada, το οποίο είναι τετραθέσιο με επίμηκες σχήμα και οροφή soft top υψηλής ποιότητας. Διεκδικώντας μία θέση στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας της Opel, το Cascada ξεχωρίζει όχι μόνο με κριτήριο τις διαστάσεις (μήκος: σχεδόν 4,7 m, πλάτος 1,84 m χωρίς καθρέπτες), αλλά και λόγω των προηγμένων τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και εμφάνισης που διαθέτει.

Στο λανσάρισμά του, διατίθενται δέκα εξωτερικές αποχρώσεις, που συνδυάζονται με τρία χρώματα οροφής. Επιπλέον, διατίθενται εννέα διαφορετικά σχέδια ζαντών σε διαστάσεις 17 – 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, το Cascada προσφέρει τέσσερις κομψές εκδόσεις εξοπλισμού και ταπετσαριών, μεταξύ των οποίων δύο δερμάτινες κομψές και πολύ ποιοτικές. Οι αγοραστές του Cascada μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία προαιρετικά συστήματα infotainment και πλοήγησης τα οποία συνδυάζονται με Digital Audio Broadcast (DAB+), ενώ έχουν δυνατότητα ενσωμάτωσης λειτουργιών κινητού τηλεφώνου. 

Κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης διασφαλίζουν τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, προστασίας και άνεσης όπως το προσαρμοζόμενο σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με πολλές νέες λειτουργίες και τα προηγμένα εργονομικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με πιστοποίηση AGR. Προαιρετικά, διατίθενται επιπλέον λειτουργίες άνεσης όπως ρύθμιση και εξαερισμός ηλεκτρικών καθισμάτων, θερμαινόμενο τιμόνι και ηλεκτρικό βοηθητικό καλοριφέρ που ενεργοποιείται με τηλεχειρισμό.

Το Cascada προσφέρει με μία πλούσια γκάμα αποδοτικών κινητήρων. Από πλευράς βενζινοκινητήρων, τον 1.4 Turbo με 88 kW/120 hp ή 103 kW/140 hp πλαισιώνει ο νέος 1.6 SIDI Turbo 125 kW/170 hp με άμεσο ψεκασμό. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, ο 2.0 CDTI ecoFLEX 121 kW/165 hp διασφαλίζει βέλτιστη απόδοση ισχύος και υψηλή οικονομία. Με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop, καταναλώνει μόλις 5,2 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 138 γρ./χλμ. Όπως ο 1.6 SIDI Turbo, έτσι και ο 2.0 λίτρων Turbo diesel μπορεί να συνδυαστεί με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στη γκάμα σύντομα θα προστεθεί ο αποδοτικός και ισχυρός 2.0 BiTurbo CDTI ecoFLEX με 143 kW/195 hp, μέγιστη ροπή 400 Nm, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τεχνολογία Start/Stop.

Το Cascada αποτελεί μέρος ενός επιθετικού προϊοντικού προγράμματος πολλών δις ευρώ της Opel σύμφωνα με το οποίο θα λανσαριστούν 23 νέα οχήματα και 13 νέοι κινητήρες από το 2012 μέχρι το 2016. Το κομψό cabrio κάνει την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7 – 17 Μαρτίου, 2013) και στα καταστήματα των Διανομέων στην Ευρώπη αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

Get it on Google Play Download on the App Store