Opel ADAM ROCKS

Το πρωτότυπο ADAM ROCKS παρουσίασε η Opel στην έκθεση της Γενεύης. Οι πρώτες φωτογραφίες επαληθεύουν τα σκίτσα που προ καιρού είχαμε στη διάθεσή μας και δείχνουν ένα ιδιαίτερα όμορφο αυτοκίνητο με δυναμική εμφάνιση και Crossover στοιχεία. Το Opel ADAM ROCKS που φυσικά βασίζεται στο ADAM, είναι τρίθυρο και έχει μήκος 3,7 μέτρων με κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης, τους τροχούς των 18 ιντσών, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και τις ποδιές εμπρός και πίσω που του χαρίζουν αυτό τον Crossover χαρακτήρα. Σε σχέση μάλιστα με το ADAM, το ROCKS είναι 15 χλστ. πιο ψηλό και 20 χλστ. πιο φαρδύ.

Aλλο ένα ιδιαίτερο στοιχείο του ADAM ROCKS αποτελεί η υφασμάτινη οροφή του ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή του, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος και μήκος του «ουρανού» και φτάνει μέχρι τις πίσω κολόνες. Το Opel ADAM ROCKS αν και όταν περάσει στην παραγωγή, θα εφοδιάζεται με πιο ισχυρά από του ΑDAM κινητήρια σύνολα ενώ και σε αυτό ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί από την Opel στις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει. Αναφορικά ο Malcolm Ward Επικεφαλής Σχεδίασης της Opel Vauxhall δηλώνει «Τολμηρότερο σχεδιαστικά από οποιοδήποτε άλλο ADAM, το ROCKS αποδεικνύει περίτρανα πόσες επιπλέον δυνατότητες εξατομίκευσης μπορεί να προσφέρει το νέο μας μικρό, μοδάτο αυτοκίνητο μετά τον λανσάρισμά του. Συνδυάζει το σκληρό χαρακτήρα ενός crossover με την οδηγική φινέτσα ενός ανοιχτού μοντέλου». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ADAM ROCKS θα διαθέτει 61.000 πιθανούς εσωτερικούς συνδυασμούς και 82.000 συνολικά (!).

Τέλος, περιγράφοντας το σκεπτικό πίσω από αυτό το νέο πρωτότυπο της Opel, ο Ward εξηγεί: «Σαν σύμβολο για μοντέρνους, δραστήριους οδηγούς που θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος, το ADAM ROCKS απαντά στο ερώτημα πώς μπορούν να σφυρηλατηθούν νέοι τρόποι εξέλιξης για το απόλυτα μοναδικό αυτοκίνητο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι».

Get it on Google Play Download on the App Store