Νέο Opel Mokka X με πολλές αναβαθμίσεις σε κάθε επίπεδο

Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το Opel Mokka ανανεώνεται σχεδιαστικά, σε τεχνολογία και κινητήρες. H πρεμιέρα του και με τη νέα ονομασία Opel Mokka X θα γίνει στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (3-13 Μαρτίου), ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Εξωτερικά, οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι αρκετές. Το εμπρός τμήμα του ανασχεδιάστηκε πλήρως και απέκτησε πιο σπορτίφ εμφάνιση μέσω των νέων φωτιστικών σωμάτων, μάσκας, προφυλακτήρα, καπό και φτερών. Στο πίσω τμήμα διακρίνονται τα νέα φωτιστικά σώματα με τα LED σε σχήμα μπούμερανγκ, όπως έχουμε δει στα νέα μοντέλα της Opel.

Εντελώς νέο είναι το εσωτερικό του Mokka X, με την σχεδίαση του ταμπλό να μοιάζει αρκετά με εκείνη του νέου Opel Astra. Αισθητικά παρουσιάζει μια πιο ανάλαφρη αισθητική και βελτιωμένη εργονομία μέσω των λιγότερων χειριστηρίων στην κεντρική κονσόλα. Σε αυτή κυριαρχεί η οθόνη των 7 ή 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων IntelliLink.

Αλλαγές υπάρχουν και στα μηχανικά μέρη. Στην γκάμα των κινητήρων προστέθηκε ο νέος βενζίνης 1.4 Turbo 152 hp, συνδυασμένος με το νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση AWD με ηλεκτρομαγνητικό πολύδισκο συμπλέκτη. Ανάλογα με τις συνθήκες η κίνηση μεταδίδεται από 100% στους εμπρός τροχούς και έως 50% στους πίσω. Παράλληλα διατίθενται και οι νέας γενιάς ντίζελ 1.6 CDTI των 110 και 136 ίππων.

Στον εξοπλισμό του προστέθηκαν τα φώτα Adaptive Forward Lighting LED, τα οποία προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, χωρίς να τυφλώνονται οι υπόλοιποι οδηγοί. Επιπλέον η νέας γενιάς κάμερα Opel Eye με τις πολλές επιμέρους λειτουργίες (προειδοποίηση σύγκρουσης, ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης και προβολής των οδικών σημάτων), ενισχύει την ενεργητική ασφάλεια.

Get it on Google Play Download on the App Store