Οδηγούμε στα Μέγαρα το νέο Honda Civic Type R των 320 PS (+videos)

Το νέο Honda Civic Type R είναι αν μη τι άλλο ένα από τα πιο καυτά μοντέλα που θα πατήσει τους τροχούς του στην χώρα μας το 2018 και εμείς ήδη είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και να πάρουμε μια γερή γεύση από αυτό…

Δείτε ακόμη: Honda Civic Type R καταβροχθίζει ότι βρεθεί στο διάβα του… (+video)

Όταν βλέπεις το νέο Honda Civic Type R από κοντά σε πιάνει δέος. Είναι τόσα αυτά που έχεις ακούσει γύρω από αυτό όλη την προηγούμενη χρονιά, τα κατορθώματά του και το ρεκόρ του στο Nurburgring που σίγουρα όταν έρχεται η στιγμή να το συναντήσεις νιώθεις ανυπομονησία…

Όχι για πολύ όμως. Αφού παρατηρήσεις για τα καλά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό έβλεπες σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όπως τα μασπιέ, η αεροτομή και οι εισαγωγές αέρα (στοιχεία που βελτιώνουν την αεροδυναμική σε σχέση με το προηγούμενο Civic Type R αλλά και την ψύξη μοτέρ και φρένων) τελικά έρχεται η ώρα να ανοίξεις την πόρτα του και να κάτσεις στα κοκκινόμαυρα καθίσματά του.

Πατάς το κουμπί εκκίνησης του μοτέρ (2.0 λτ. V-TEC Τurbo με 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής από τις 2.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ.), ο μπάσος ήχος σε εκπλήσσει ευχάριστα από την τριπλή απόληξη της εξάτμισης και οι πρώτες ξερογκαζιές είναι θέμα χρόνου. Θέμα χρόνου είναι όμως και ο γύρος στην πίστα των Μεγάρων, όπου είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πέντε γύρους.

Επιλέξαμε λοιπόν το οδηγικό πρόγραμμα +R το οποίο είναι ιδανικό για περιβάλλον πίστας (τα άλλα δύο είναι τα Comfort και Sport) και τιμόνι, κιβώτιο, ανάρτηση και πίνακας οργάνων πήγαν στα κόκκινα, ενώ ηλεκτρονικά βοηθήματα πήγαν… διακοπές.

Η επιτάχυνση του νέου Honda Civic Type R είναι ακαριαία και προηγείται της σκέψης σου… (0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και τελική ταχύτητα 272 χλμ./ώρα), αρχικά τουλάχιστον καθώς πρέπει να συνηθίσεις το πόσο γρήγορα αποκρίνεται στο γκάζι και ανεβάζει στροφές.

Το τιμόνι είναι ξυραφένιο και τα φρένα παντοδύναμα (4πίστονες δαγκάνες εμπρός με διάμετρο δισκόπλακας 350 χλστ. ειδικά εξελιγμένα από την Brembo) και με εξαιρετική αίσθηση. Νιώθεις λες και η σόλα του παπουτσιού σου είναι πάνω στις δισκόπλακες και τρίβεται… μαζί με τα τακάκια.

Όσο για το κιβώτιο τι να γράψεις; Είναι για σεμινάριο σε αίσθηση. Ο αλουμινένιος επιλογέας γίνεται προέκταση του χεριού σου, οι διαδρομές είναι υπερβολικά μικρές και το κούμπωμα κάθε ταχύτητας ακόμη και σε βίαιες αλλαγές γίνεται αδιαμαρτύρητα.

Φυσικά ότι και να πούμε για αυτό το αυτοκίνητο είναι λίγο και καλύτερα να δείτε τα videos που έχουμε ετοιμάσει, τόσο όσον αφορά στην σχεδίασή του όσο και για το πώς επιταχύνει από στάση στα 150 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Honda Civic Type R πιάνει τα 283 χλμ./ώρα (+video)

Φυσικά επιφυλασσόμαστε για την πρώτη δοκιμή του νέου Honda Civic Type R στην χώρα μας, καθώς προς το παρόν η πρώτη γνωριμία σε περιβάλλον πίστας δεν είναι ενδεικτική για να έχουμε πλήρη εικόνα από το πώς θα είναι το αυτοκίνητο σε καθημερινή χρήση. Μέχρι τότε να σας πούμε πως στην χώρα μας το Honda Civic Type R ξεκινά από τα 49.740 ευρώ και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις του, το κόστος τους και τις διαφορές τους.

Get it on Google Play Download on the App Store