Οδηγούμε το νέο Honda CR-V 1.6 Diesel

Από 27.170 ευρώ με πληρη εξοπλισμό

Το νέο 4ης γενιάς Honda CR-V «φόρεσε» τον ολοκαίνουργιο 1.600άρη κινητήρα diesel του Civic και είναι διαθέσιμο στην χώρα μας με τιμή που ξεκινά από τα 28.600 ευρώ ή από 27.170 ευρώ με απόσυρση. Αναλυτικότερα το νέο Honda CR-V διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού (Comfort και Elegance) με το πρώτο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 6 αερόσακους, VSA, Hill Start Assist, το σύστημα Idle Stop, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, Cruise Control, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες, ηχοσύστημα με 4 ηχεία και εξόδους AUX και USB, DRL φωτιστικά σώματα εμπρός και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Η έκδοση Elegance με την τιμή της να ξεκινά από τα 29.900 ευρώ (ή 28.470 ευρώ με απόσυρση), διαθέτει επιπλέον της Comfort, συναγερμό, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα, επένδυση στο ταμπλό, αισθητήρες βροχής και φώτων, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, Bluetooth κ.α.

Πολύ καλός ο ντίζελ 1.6 i-DTEC και στο CR-V

Ο νέος ντίζελ 1.6 λίτρων i-DTEC κινητήρας της Honda είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από αλουμίνιο, ζυγίζει 47 κιλά λιγότερο από τον 2.2 i-DTEC και όπως και στο Civic κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις με την πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία του. Ο κινητήρας αυτός διακρίνεται για το θετικό του τράβηγμα από χαμηλά (η ροπή των 300 Nm αποδίδεται στις 2.000 σ.α.λ.), τις καλές τιμές επιδόσεων που προσφέρει και στο CR-V και φυσικά την χαμηλή κατανάλωση που ανέρχεται στα 4,5 λτ./100 χλμ. με τους ρύπους CO2 να μην ξεπερνούν τα 119 γρ./χλμ. Εκτός της υψηλής τεχνολογίας και αποδοτικότητας αυτού του κινητήρα για την επίτευξη αυτών των τιμών  έχουν συμπεριληφθεί συστήματα όπως ο διακόπτης ECON (βελτιώνεται η απόδοση του συστήματος κλιματισμού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες), το ECO Assist που βελτιστοποιεί την απόδοση του καυσίμου και το Idle Stop που απενεργοποιεί και θέτει σε λειτουργία αυτόματα τον κινητήρα (Start/Stop).

Ευρύχωρο και μοντέρνο εσωτερικό

Στον θάλαμο των επιβατών του νέου CR-V ο διάκοσμος είναι ευχάριστος, η ποιότητα κατασκευής προσεγμένη, πολύ καλή είναι η ορατότητα, η εργονομία και η θέση οδήγησης, όμως το κάθισμα δεν προσφέρει καλή στήριξη. Το εσωτερικό του νέου CR-V 1.6 i-DTEC ξεχωρίζει και για τις ανέσεις που προσφέρει σε όλους τους επιβάτες του, όπως άλλωστε ισχύει από τις παλαιότερες γενιές του. Ουσιαστικά 5 άτομα μέσου ύψους δεν θα συναντήσουν πρόβλημα με το ωφέλιμο χώρο τόσο για τα πόδια όσο και τα κεφάλια τους, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 589 λίτρων και διαθέτει χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Τα πίσω καθίσματα διαθέτουν έναν μηχανισμό εύκολης αναδίπλωσής τους με τον όγκο φόρτωσης σε αυτή την περίπτωση να αυξάνεται στα 1.669 λίτρα, ο οποίος είναι επίπεδος και πλήρως εκμεταλλεύσιμος.

Έμφαση στην άνεση και στην ευστάθεια στο δρόμο

Το αποκλειστικά προσθιοκίνητο ντίζελ CR-V 1.6 i-DTEC εφοδιάζεται με γόνατα McPherson εμπρός και άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω προσφέροντας υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφαλή οδική συμπεριφορά. Η ποιότητα κύλισης είναι ιδιαίτερα καλή με την μελετημένη εφαρμογή σάιλεντμπλοκ σε επιμέρους στοιχεία της ανάρτησης, ενώ συγκεκριμένες ρυθμίσεις έγιναν και  στους εμπρός αποσβεστήρες όπως και στον πίσω άξονα έτσι ώστε το CR-V να κρύβει τον όγκο του κατά την σβέλτη κίνησή του. Στην πράξη η ανάρτηση απορροφά αποτελεσματικά τις όποιες ανωμαλίες του δρόμου χωρίς παρατράγουδα, ενώ το αυτοκίνητο παραμένει σταθερό και ευθύβολο σε μεγάλες ταχύτητες κίνησης. Σε δρόμο με συνεχείς στροφές, η ρύθμιση της ανάρτησης και οι αντιστρεπτικές δοκοί (23 χλστ. εμπρός και 18 χλστ. πίσω) δεν επιτρέπουν την εμφάνιση αυξημένων κλίσεων και περιορίζουν έτσι τις όποιες μεταφορές βάρους που θα μπορούσαν να προκύψουν. Το CR-V παραμένει έτσι ασφαλές και ικανό να κινηθεί σβέλτα με τον οδηγό να λαμβάνει επιπλέον καλή αίσθηση από το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης το οποίο συνεργάζεται με το Vehicle Stability Assist (VSA) της Honda για την ανίχνευση της απώλειας ευστάθειας του οχήματος σε ολισθηρές συνθήκες και ενεργοποιεί άμεσα ένα σύστημα που παροτρύνει τον οδηγό να στρίψει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά    
Έκδοση 1.6 i-DTEC 2WD    2.0 i-VTEC 4WD
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.597 1.997
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 120/4.000 155/6.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 300/2.000 192/4.300
0-100 χλμ./ώρα 11,2 10,2
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)     182 190
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)    4,5 7,4
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 119 173
Βάρος (κιλά) 1.541 1.517
Get it on Google Play Download on the App Store