Το νέο Opel Astra πάτησε στην Ελλάδα μαζί με το μίνι Karl

Στα πλαίσια της παρουσίασης «Opel Summer Stars» που διεξήχθη χθες βράδυ για τους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, είχαμε την ευκαιρία για πρώτη φορά να δούμε από κοντά τα νέα «αστέρια» της Opel, το ολοκαίνουργιο Astra, το νέο μίνι μοντέλο Karl και το πιο σπορ Adam S.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν αναμενόμενα το νέο Opel Astra, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ στην χώρα μας θα λανσαριστεί προς τα τέλη του έτους. Εξωτερικά, το νέο Opel Astra με την κομψή και δυναμική σχεδίαση είναι πιο καλλίγραμμο από ποτέ άλλοτε, ενώ σε σχέση με το προγενέστερο μίκρυνε ελαφρώς σε μήκος. Παράλληλα ελάφρυνε έως 200 κιλά, προς όφελος της αποδοτικότητας των κινητήρων και της οδικής συμπεριφοράς.

Σημαντικά εκσυγχρονισμένο και αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό με το μοντέρνας σχεδίασης ταμπλό, το οποίο είναι αρκετά βελτιωμένο και σε ποιότητα μέσω του παχιού αφρώδους υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί στο πάνω μέρος του. Επίσης έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των χειριστηρίων, αφού οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής του συστήματος IntelliLink. Καλύτεροι με την σειρά τους είναι οι διαθέσιμοι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Το νέο Opel Astra θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Στους ντίζελ αρχικός είναι ο 1.6 CDTI 95 PS και στους βενζίνης υπάρχουν οι 1.0 Turbo 105 PS, 1.4 100 PS και 1.4 Turbo 125 και 150 PS. Επιπλέον, θα υπάρχουν και άλλα μηχανικά σύνολα απόδοσης έως 200 ίππων.

Το νέο μίνι μοντέλο Opel Karl με το νεανικό σχεδιασμό, θα ξεκινήσει να διατίθεται στην χώρα μας στις αρχές του 2016, ενώ η τιμή του θα ξεκινά κάτω από τις 10.000 ευρώ. Για την κίνησή του υπάρχει αποκλειστικά ο νέος 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας του 1.0 λτ., απόδοσης 75 ίππων, με 0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ., κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ.

Τέλος, το νέο σπορ Adam S εφοδιάζεται με 1.4 λτ. Turbo κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, ο οποίος επιταχύνει το μίνι Opel στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα. Η τιμή του ξεκινά στην χώρα μας από 18.000 ευρώ (17.040 ευρώ με απόσυρση).

Get it on Google Play Download on the App Store