Οδηγούμε το ανανεωμένο Mitsubishi Space Star 1.2 80 PS

Η Mitsubishi ανανέωσε το μικρό μοντέλο της Space Star, τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του στην Ευρώπη και με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 330.00 πωλήσεις παγκοσμίως. Το ανανεωμένο Space Star παρουσιάζεται με πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, εσωτερικό και στις αναρτήσεις σε σχέση με το αρχικό μοντέλο (διαβάστε εδώ τη δοκιμή). Εμείς, είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά και να το οδηγήσουμε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής του παρουσίασης, που έγινε στην Αίγινα.

Καταρχήν εξωτερικά άλλαξε σημαντικά και είναι αισθητά πιο ελκυστικό λόγω κυρίως του πλήρως ανασχεδιασμένου εμπρός άκρου με τα νέα φωτιστικά σώματα με Bi-Xenon HiD και LED, της νέας μάσκας, του νέου προφυλακτήρα και καπό. Παράλληλα διατήρησε τον πολύ χαμηλό αεροδυναμικό του συντελεστή (Cd: 0,27). Αλλαγές συναντώνται και στο πίσω άκρο, όπως είναι ο νέος προφυλακτήρας, τα LED φωτιστικά σώματα και η ανασχεδιασμένη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Το συνολικό μήκος του αμαξώματος αυξήθηκε κατά 8,5 εκατοστά λόγω των νέων προφυλακτήρων και πλέον έχει μήκος 3.795 χιλιοστά.

Πιο μοντέρνο και με αναβαθμισμένη ποιότητα είναι και το εσωτερικό. Σε αυτό υπάρχουν νέες δίχρωμες υφασμάτινες επενδύσεις, νέο τιμόνι (από το ASX) με δερμάτινη επένδυση και διακοσμητικό λάκας πιάνου, ανασχεδιασμένος και πιο ευανάγνωστος πίνακας οργάνων και επενδύσεις λάκας πιάνου στην κονσόλα και στις εμπρός πόρτες. Ποιοτικά, τα σκληρά πλαστικά ικανοποιούν με την ποιότητα και την συναρμογή τους. Από πλευράς χώρων, τέσσερα άτομα θα φιλοξενηθούν με άνεση, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 175 λτ. συν άλλα 60 λίτρα κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ.

Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι με την σειρά της και η οδική συμπεριφορά του ανανεωμένου Space Star. Μέσω της τοποθέτησης νέων ελατηρίων και αμορτισέρ και με τη νέα χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση, έχει βελτιωθεί η σταθερότητα, μειώθηκαν οι κλίσεις στις στροφές και το τιμόνι έγινε πιο ακριβές. Παράλληλα, η ανάρτηση έχει διατηρήσει την πολύ καλή προσφερόμενη άνεση, όπως διαπιστώσαμε στους γεμάτους ανωμαλίες και λακκούβες δρόμους της Αίγινας.

Ο 1.2 λτ. 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 80 ίππων και 106 Nm ροπής, ταιριάζει κατάλληλα στο Space Star, αφού το κινεί με άνεση, είναι ελαστικός από τις χαμηλές στροφές, έχει πολιτισμένη λειτουργία, προσφέρει σβέλτες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ. ή 12,8 δλ. με το CVT), χαμηλή κατανάλωση (4,3 λτ./100 χλμ.) και περιορισμένες εκπομπές CO2 (100 γρ./χλμ. ή 99 γρ./χλμ. με το CVT).

Τέλος, από πλευράς τιμών και εκδόσεων, το ανανεωμένο Space Star διατίθεται στην χώρα μας μόνο με τον 1.2 λτ. κινητήρα στην πλούσια έκδοση Intense, στην τιμή των 12.990 ευρώ (14.350 ευρώ με το CVT). Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα, όπως είναι -μεταξύ άλλων- ESP, 6 αερόσακοι, προβολείς Bi-Xenon, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, ζάντες αλουμινίου, κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ράδιο CD, cruise control κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store