Η Chevrolet δίνει tips φροντίδας του αυτοκινήτου




Η Chevrolet δίνει ορισμένες χρήσιμες και απλές συμβουλές για την φροντίδα και περιποίηση του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να παραμένει καθαρό και γυαλιστερό, διατηρώντας έτσι και τη μεταπωλητική του αξία, μετά την αγορά του. Όσον αφορά δε τα ζωηρά χρώματα της Chevrolet, όπως είναι -μεταξύ άλλων- το μπλε περλέ προστατεύονται από υψηλής τεχνολογίας διάφανες επιστρώσεις αλλά δεν παύουν να χρειάζονται τακτική φροντίδα έτσι ώστε να μείνουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Πλύσιμο:

  • Αφαιρέστε την σκόνη και τις διάφορες ακαθαρσίες από την επιφάνεια του αμαξώματος με ψεκασμό νερού πάνω στο αυτοκίνητο.
  • Μην σκουπίσετε την σκόνη και τη βρωμιά από το αυτοκίνητό σας όταν είναι στεγνό, καθώς αυτό μπορεί να χαράξει το χρώμα.
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε υγρά πλυσίματος των πιάτων, καθώς τα απορρυπαντικά που περιέχουν αφαιρούν τα φυσικά έλαια από το κερί του αμαξώματος με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης οξείδωσης.
  • Ποτέ μην πλένετε το αυτοκίνητό σας μετά από οδήγηση ή σε απευθείας έκθεσή του στον ήλιο, καθώς στεγνώνει γρήγορα η σαπουνάδα και έτσι σταματά να είναι αποτελεσματική, ενώ δεν ξεπλένεται εύκολα.
  • Ξεκινήστε το πλύσιμο του αυτοκινήτου από τη οροφή και προς τα κάτω.
  • Αποφύγετε το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας σε έδαφος με χαλίκια όταν χρησιμοποιείτε πιεστικό γιατί έτσι μπορεί να πεταχτούν χαλίκια στο αμάξωμα.

Γυάλισμα:

  • Το γυάλισμα του χρώματος θα αφαιρέσει πιθανά ελαττώματα βαφής και θα ενισχύσει την γυαλιστερή εμφάνιση, προστατεύοντας έτσι το αμάξωμα.
  • Για να δείτε αν το αυτοκίνητό σας χρειάζεται γυάλισμα μετά από ένα πλύσιμο «χαϊδέψτε» με τα δάχτυλά σας ή με ένα μαλακό στεγνό πανί τις επιφάνειες του αμαξώματος. Αν δεν γλιστρούν και κολλάνε σε αυτό τότε χρειάζεται γυάλισμα.
  • Το κερί (που περιέχουν τα ειδικά σαμπουάν αυτοκινήτου) ενεργούν ως προστατευτικό του χρώματος από τις αντίξοες συνθήκες και την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Με ένα ύφασμα ή με πανί μικροϊνών απλώστε το κερί στο αυτοκίνητό σας σε μικρές επιφάνειες κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Κατόπιν αφαιρέστε το με ευθείες κινήσεις. 

Φροντίδα τροχών

Μην ξεχνάτε όταν πλένετε το αυτοκίνητό σας να καθαρίζετε και τις ζάντες αλουμινίου (εφόσον διαθέτει), δεδομένου ότι απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Πλύνετέ τις  με χλιαρό νερό και σαπούνι που έχετε χρησιμοποιήσει για να καθαρίσετε το υπόλοιπο αυτοκίνητο ή με βάση το νερό και ειδικό καθαριστικό ζαντών ελαφρού κράματος για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε συσσώρευση ακαθαρσιών. Ξεπλύνετε κατόπιν τους τροχούς με άφθονο νερό. 




Get it on Google Play Download on the App Store