Πώς να ελέγξετε αν το όχημά σας εμφανίζεται ασφαλισμένο

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει αύριο μέτρα εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, μέσω της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββίδου. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που οργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία φτάνουν στην χώρα μας το 1 εκατομμύριο, δηλαδή σχεδόν ένα στα πέντε οχήματα κυκλοφορούν δίχως ασφάλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ασφαλιστική αγορά είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή της νομοθεσίας από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές με επιτόπιους ελέγχους και ηλεκτρονικά με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την 1η Μαΐου ο κάθε κάτοχος οχήματος μπορεί να δει άμεσα και πολύ εύκολα εάν το όχημά του εμφανίζεται ασφαλισμένο στη βάση δεδομένων του Επικουρικού Κεφαλαίου και στο Ελληνικό Κέντρο Πληροφοριών στο site www.hic.gr. Αρκεί μόνο να πληκτρολογήσετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του.

Για να ελέγξετε εάν το όχημά σας περιλαμβάνεται στην λίστα των ασφαλισμένων Πατήστε Εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store