Αυτό είναι το ανανεωμένο Peugeot 301

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ανανέωση του Citroen C-Elysee (διαβάστε τα πάντα για το ανανεωμένο C-Elysee) ήταν η σειρά της Peugeot να παρουσιάσει και επισήμως την ανανεωμένη έκδοση του αντίστοιχου σεντάν μοντέλου της, του 301.

Εξάλλου το Peugeot 301 είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει στις πλάτες του τέσσερα χρόνια και όπως είναι λογικό ένα φρεσκάρισμα ήταν μάλλον επιβεβλημένο. Έτσι, το γαλλικό μοντέλο πλέον διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα εμπρός με μπόλικο χρώμιο, LED φώτα εμπρός και νέα φώτα πίσω. Επίσης ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, αλλά και οι ζάντες αλουμινίου (όπου διατίθενται).

Δείτε ακόμη: Θα δούμε Hyundai i30 με 200 ίππους;

Στο εσωτερικό του, το ανανεωμένο Peugeot 301 έχει να επιδείξει νέο σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0 ιντσών, το οποίο είναι συμβατό και με smartphones. Ο χώρος αποσκευών παραμένει εκ των κορυφαίων καθώς είναι 640 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων αυξάνεται στα 1.332 λίτρα.

Η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου Peugeot 301 απαρτίζεται από μοτέρ βενζίνης αλλά και πετρελαίου. Συγκεκριμένα, στη βάση της γκάμας του θα βρίσκεται ο βενζινοκίνητος 1.2 λτ. PureTech των 82 ίππων, ενώ για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω θα υπάρχει ο 1.6 λτ. VTi με τους 115 ίππους.

Στους πετρελαιοκινητήρες συναντάμε τον 1.6 λτ. σε δύο εκδόσεις HDi 92 ίππων και BlueHDi 100 ίππων. Όλοι τους θα συνεργάζονται με 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, εκτός από τον 1600άρη βενζινοκινητήρα ο οποίος προαιρετικά θα διατίθεται και με εξάρι αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Τιμές, εκδόσεις και εξοπλισμός για το νέο Citroen C3

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του 301, η Peugeot υπόσχεται αναβάθμιση τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και σε αυτόν της ασφάλειας, σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Να θυμίσουμε πως όπως και το… ξαδερφάκι του Citroen C-Elysee το Peugeot 301 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γαλλικής κοινοπραξίας στο Βίγκο της Ισπανίας.

Get it on Google Play Download on the App Store