Η Peugeot ετοιμάζει 308 με 350 ίππους και τετρακίνηση

Στην Peugeot θέλουν να εισέλθουν στην κατηγορία των superhatch και για αυτό το λόγο θα ετοιμάσουν ένα 308 με υβριδική τεχνολογία, τετρακίνηση και τουλάχιστον 350 άλογα κάτω από το καπό του.

Και τα παραπάνω γραφόμενα δεν είναι φήμες, ούτε απλές πληροφορίες από… επίσημα χείλη στελέχους της μάρκας. Είναι τα λόγια του Jean-Philippe Imparato, που από τη θέση του επικεφαλής της μάρκας πλέον αποκάλυψε πως η Peugeot θα ετοιμάσει κάτι πιο ισχυρό από το 308 GTi.

Δείτε επίσης: Το Hyundai i30 με τα 200 άλογα

Μάλιστα τόνισε πως σε κάθε μοντέλο της γκάμας της Peugeot θα υπάρχει και μία σπορ έκδοση με κορυφαίες επιδόσεις.

Γιατί λέμε όμως πως το 308 θα είναι το νέο θηρίο της μάρκας και όχι κάποιο άλλο κουπέ ίσως; Μα γιατί ο ίδιος είπε πως «δεν νομίζω ότι θα εξελίξουμε ένα νέο RCZ. Το 308 θα είναι το επόμενο μας sportscar».

Και από εδώ και κάτω είναι που τα λόγια του δίνουν τη σκυτάλη στις φήμες. Αυτές λένε πως το ταχύτερο μοντέλο της Peugeot θα ονομάζεται 308 R και θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα και την μετάδοση του εικονιζόμενου 308 R Hybridconcept.

Δείτε ακόμη: Κολασμένο Civic πατάει ότι βρίσκεται μπροστά του (+video)

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο, με συνδυαστική ισχύ 385 ίππων και τετρακίνηση (η δύναμη του κινητήρα εσωτερικής καύσης μεταδίδεται στον εμπρός άξονα και του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα). Όσον αφορά τις επιδόσεις του, η Peugeot είχε ανακοινώσει στο παρελθόν πως το μοντέλο της μπορούσε να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα ήταν στα 250 χλμ./ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Μένει λοιπόν να δούμε πότε θα είναι έτοιμο το γαλλικό λιοντάρι και αν θα είναι αντάξιο των προσδοκιών που δημιουργούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Peugeot.

Get it on Google Play Download on the App Store