Ανανεωμένο Peugeot 308 με νέους κινητήρες

Αποκαλύφθηκε σήμερα η ανανεωμένη γενιά του Peugeot 308, η οποία φέρει ένα ελαφρώς «φρεσκαρισμένο» design, περισσότερες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, αλλά και μια αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, που προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους.

Ξεκινώντας με τις αλλαγές στο design, οι πιο σημαντικές αφορούν στο εμπρόσθιο τμήμα με την αλλαγμένη γρίλια της μάσκας που παραπέμπει σε αυτή του Peugeot 3008 (Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του), αλλά και τη νέα σχεδίαση για τον προφυλακτήρα, που αποκτά καινούργιες γρίλιες και στρογγυλά φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου η Peugeot ανακοινώνει ότι υπάρχουν ελαφρώς ανανεωμένα φώτα, χωρίς όμως να δίνει προς το παρόν στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία του.

Στο πεδίο της τεχνολογίας, το ανανεωμένο Peugeot 308 αναβαθμίζει τη γκάμα των συστημάτων του και λαμβάνει για πρώτη φορά σε μοντέλο της γαλλικής εταιρείας ενεργό cruisecontrol που μπορεί ακόμη και να σταματήσει αυτόματα το αυτοκίνητο (στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο).

Επίσης στη γκάμα υπάρχει σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, προειδοποίηση εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα, αλλά και περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας για το σύστημα πολυμέσων στο εσωτερικό του Peugeot 308.

Στους κινητήρες, το ανανεωμένο 308 είναι πρώτο Peugeot που αποκτά τον νέο BlueHDi πετρελαιοκινητήρα των 130 ίππων, για τον οποίο η γαλλική εταιρεία υπόσχεται πολύ χαμηλή κατανάλωση και ρύπους. Αντίστοιχα αναβαθμισμένος είναι και ο 2λιτρος BlueHDi των 180 ίππων του 308 GT, που συνδυάζεται με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Aisin.

Στο ίδιο μήκος κύματος έρχεται και ο ολικά ανανεωμένος 1.200άρης turbo Puretech βενζινοκινητήρας των 130 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση από το παρελθόν και λιγότερους ρύπους.

Διαβάστε ακόμα:

Η Peugeot πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα τον Απρίλιο 

Νέα υπηρεσία online ραντεβού από την Peugeot 

Δοκιμή Peugeot 208 diesel 1.6 BlueHDi 100

Get it on Google Play Download on the App Store