Αποκάλυψη του νέου Peugeot 308 (upd)

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία που σας αποκαλύψαμε για το νέο Peugeot 308 πριν από λίγες ώρες, πλέον και επίσημα η γαλλική φίρμα παρουσιάζει το νέο μικρομεσαίο της μοντέλο. Το δεύτερης γενιάς Peugeot 308 είναι ένα εξολοκλήρου καινούργιο μοντέλο (το πρώτης γενιάς 308 βασιζόταν στο 307) και έχει εξελιχθεί πάνω στην καινούργια ελαφρότερη και πιο συμπαγή πλατφόρμα EMP2, ζυγίζοντας 140 κιλά λιγότερα.  Όσον αφορά στις εξωτερικές του διαστάσεις, το μήκος του είναι σχεδόν ίδιο με του προγενέστερου μοντέλου (4,25 μέτρα έναντι 4,28 μ.), ωστόσο το ύψος του μειώθηκε αισθητά, στα 1,46 μέτρα από 1,52 του παλαιότερου 308.

H σχεδίαση του νέου Peugeot 308 υιοθετεί στοιχεία από τα νεότερα μοντέλα της γαλλικής φίρμας, το 208 και το 2008 και χαρακτηρίζεται από τη νέα κομψή χρωμιωμένη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ με τα LED, τα νεύρα που διατρέχουν το καπό και τα πλαϊνά και την φαρδιά πίσω κολόνα.

Στο εσωτερικό, το icockpit όπως το αναφέρει η Peugeot, υπάρχουν και εκεί γνώριμα στοιχεία από το 208 και 2008, όπως είναι ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων και το μικρής διαμέτρου τιμόνι, ενώ όλοι οι βασικοί χειρισμοί φαίνονται να γίνονται μέσω της μεγάλης οθόνης αφής των 9,7 ιντσών, καθώς στη κεντρική κονσόλα υπάρχουν μόνο κάποια βασικά χειριστήρια.  Επιπλέον όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα έχει δοθεί έμφαση στην ποιότητα και στους χώρους και ειδικά όσον αφορά στο κορυφαίο -για την κατηγορία- πορτ μπαγκάζ των 470 λίτρων.

Για τους κινητήρες του 2ης γενιάς Peugeot 308 η Peugeot δεν αναφέρει κάποιο στοιχείο, εκτός από το ότι οι εκπομπές CO2 θα ξεκινούν κάτω από 85 γρ./χλμ. Ωστόσο το πιθανότερο είναι να υπάρχουν όλοι οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης VTi και THP, αλλά και οι ντίζελ HDI, οι οποίοι σε συνδυασμό με το χαμηλότερο βάρος του αμαξώματος θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Η παραγωγή του νέου Peugeot 308 θα γίνει στο εργοστάσιο του Sochaux στη Γαλλία, ενώ η πρεμιέρα του θα γίνει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου του 2013 και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store