Νέο μικρομεσαίο σεντάν Peugeot 301

Με το ψηφίο «1» σηματοδοτείται η έναρξη του νέου στρατηγικού σχεδίου της Peugeot που ορίζει την κατασκευή αυτοκινήτων χαμηλού κόστους τα οποία και θα πλαισιώσουν φυσικά την υπάρχουσα γκάμα των γνωστών μοντέλων της εταιρείας. Η αρχή γίνεται με το Peugeot 301, ένα μικρομεσαίο σεντάν που προορίζεται για αγορές όπως η δική μας, της Τουρκίας, της Ρωσίας και άλλων χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, καθώς και για χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Το 301 έχει μήκος 4.440 χλστ. και όπως γίνεται κατανοητό αποτελεί ένα αμιγώς οικογενειακό αυτοκίνητο προσφέροντας άνεση τόσο οδηγικά όσο και χωροταξικά, με το χώρο για τις αποσκευές να έχει όγκο 506 λίτρων. Σχεδιαστικά το 301 είναι αρκετά σύγχρονο κυρίως στο εμπρός μέρος, ενώ στο λιτό σχεδιαστικά εσωτερικό του συναντούμε καλά επίπεδα ποιότητας.

Ο βασικός κινητήρας που θα κινεί το νέο μικρομεσαίο σεντάν 301, είναι ο νέος 3κύλινδρος 1,2 λίτρων κινητήρας της εταιρείας με απόδοση 71 ίππων, ενώ στη γκάμα θα υπάρχει και ο 1,6 λίτρων ατμοσφαιρικός των 115 ίππων καθώς και ο diesel HDi (επίσης 1,6 λίτρων) με απόδοση 92 ίππους. Οι πωλήσεις του 301 έχουν ξεκινήσει με τιμή από μόλις 12.580 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store