Peugeot RCZ R: Το ισχυρότερο Peugeot

Eξι μήνες μετά την παρουσίαση του RCZ R (ως πρωτότυπο στην Έκθεση του Παρισιού) η Peugeot επανέρχεται με την έκδοση παραγωγής αυτού, ενός αυτοκινήτου που κατασκευάζεται για να τιμήσει την συνεργασία της με το αγωνιστικό παρακλάδι της, Peugeot Sport. Το RCZ R που θα παρουσιαστεί επίσημα στο προσεχές φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, δεν διαφέρει αισθητικά από το πρωτότυπο μοντέλο εκφράζοντας έντονο δυναμισμό και επιθετικό προφίλ στο εξωτερικό του ξεχωρίζοντας από τις απλές εκδόσεις του από το χαμηλότερο κατά 10 χλστ. αμάξωμα την αεροτομή στο πίσω μέρος, τις δύο απολήξεις της εξάτμισης που βρίσκονται εκατέρωθεν των πλευρών του προφυλακτήρα και τις 19ιντσες όμορφες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Assymetric διάστασης 235/40. Το RCZ R θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα αμαξώματος (κόκκινο, λευκό, γκρι και μαύρο) ενώ τα τόξα της οροφής θα μπορούν να επιλεχθούν σε μαύρα γυαλιστερά ή carbon απόχρωσης.

Στο εσωτερικό του το RCZ R είναι εμφανώς πιο σπορ κάτι που οφείλεται αρχικά στις κόκκινες ραφές σε κάθε σημείο (ταμπλό, πόρτες, τιμόνι, επιλογέα κλπ) όμως τις εντυπώσεις κερδίζουν τα εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα.

Το RCZ R αποτελεί το δυνατότερο Peugeot παραγωγής αφού ο 1.6 λίτρων THP κινητήρας αποδίδει 270 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. (330 Nm ροπής στις 1.900 έως 5.500 σ.α.λ.) και επιταχύνει το αμάξωμα των 1.280 κιλών από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ. με την τελική του να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Το χαμηλότερο κέντρο βάρους του αμαξώματος και η καλύτερη αεροδυναμική αντίσταση σε συνδυασμό με το πιο σπορτίφ setup των αναρτήσεων και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen στον εμπρός άξονα, αναμένεται να προσδώσουν στο RCZ R τον απαιτούμενο σπορ χαρακτήρα που θα το διαφοροποιήσει και από τα απλά RCZ. Τα φρένα με τη σειρά τους είναι και εκείνα καλύτερα με 4πίστονες δαγκάνες και δίσκους 380 x 32 χλστ. στους εμπρός τροχούς.

Το RCZ R όπως είπαμε θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed ωστόσο το επίσημο λανσάρισμά του θα γίνει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στις αρχές του 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store