Νέο ηλεκτρικό Peugeot Fractal με κουπέ – κάμπριο αμάξωμα

Η Peugeot αποκαλύπτει πλήρως το νέο πρωτότυπο όχημά της Fractal, το οποίο είναι ένα μικρό ηλεκτρικό σπορ όχημα με κουπέ – κάμπριο αμάξωμα. Το βάρους μόλις 1.000 κιλών Fractal concept έχει μήκος 3,81 μέτρα, πλάτος 1,77 μέτρα και εκτός από τον πολύ δυναμικό του σχεδιασμό ξεχωρίζει για τους πολύ μικρούς προβόλους, που ευνοούν και την ευελιξία.

Την κίνησή του αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, ισχύος 102 ίππων έκαστο. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια μέσα από μια συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 30 kWh, η οποία του επιτρέπει μεγάλη αυτονομία έως 450 χλμ. Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις, αφού επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώα σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα και στα 0-1.000 μ. σε 28,8 δλ. Το τετρακίνητο Fractal εφοδιάζεται και με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση που μεταβάλλει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος μεταξύ 7 και 11 εκατοστών.

Στο φουτουριστικού σχεδιασμού εσωτερικό του Fractal, το 80% των επενδύσεων προέρχονται από 3D εκτυπωτές. Στο ταμπλό i-Cockpit κυριαρχεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με το head-up display, ενώ μέσω της οθόνης τύπου tabletτ ων 7,7 ιντσών που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα γίνεται και ο χειρισμός του ηχοσυστήματος με τα 13 ηχεία.

Get it on Google Play Download on the App Store