Το νέο υπερσύγχρονο ταμπλό i-Cockpit της Peugeot (+video)

Η Peugeot αποκάλυψε το νέας γενιάς ταμπλό i-Cockpit, για το οποίο δεν αναφέρει σε ποιο αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί, ωστόσο το πιθανότερο είναι να το δούμε στο ολοκαίνουργιο Peugeot 3008 τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Μέχρι στιγμής 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούν ένα Peugeot με το τρέχουσας γενιάς i-Cockpit, το οποίο λανσαρίστηκε αρχικά το 2012 στο 208 και αργότερα στα 2008 και 308.

Σχεδιαστικά το νέο i-Cockpit είναι αρκετά εντυπωσιακό και ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες οθόνες στο ανώτερο τμήμα του δύο επιπέδων ταμπλό. Αυτή που βρίσκεται πάνω από το μικρής διαμέτρου τιμόνι είναι ουσιαστικά ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό αποτελεί την κύρια οθόνη τύπου τάμπλετ 8 ιντσών, όπου απεικονίζονται οι διάφορες λειτουργίες του συστήματος infotainment.

Εντύπωση προκαλούν τα λιγοστά χειριστήρια προς όφελος της εργονομίας, όπως επίσης και οι αεροπορικού τύπου διακόπτες στο μέσο της κεντρικής κονσόλας, για τον έλεγχο του κλιματιστικού, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το κλείδωμα των θυρών και τα αλάρμ. Στην πλατιά βάση της κονσόλας υπάρχει ο διακόπτης Start-Stop του κινητήρα, ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, το ηλεκτρικό χειρόφρενο και ο διακόπτης Sport, ενώ πιο πίσω υπάρχουν δύο ποτηροθήκες. Επιπλέον, η Peugeot αναφέρει ότι τα καθίσματα είναι ιδιαίτερα αναπαυτικά και το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας υλικά.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store