Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid «καίει» 2,9 λτ./100 χλμ.

Η Porsche έρχεται για να προσφέρει την γρηγορότερη και πιο ισχυρή υβριδική Panamera στην ιστορία, με τη νέα Panamera Turbo S E-Hybrid να έρχεται για να τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από την «απλή» Panamera E-Hybrid των 462 ίππων, προσφέροντας πολύ περισσότερη δύναμη, αλλά και αντίστοιχα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το υβριδικό σύστημα της νέας Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid αποτελείται από τον 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα βενζίνης της εταιρείας, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK, αλλά και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 14,1 kWh.

Δείτε ακόμα: 0-300 χλμ./ώρα με νέα Porsche Panamera Turbo

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος αγγίζει τα 680 άλογα και η ροπή τα 850 Nm μόλις από τις 1.400 στροφές. Όλη αυτή η δύναμη στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς της Panamera χαρίζοντας επιδόσεις αντίστοιχες ενός supercar, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα.

Στο πεδίο της κατανάλωσης, το υβριδικό σύστημα κίνησης της Panamera Turbo S E-Hybrid έρχεται για να προσφέρει σύμφωνα με την εταιρεία πολύ χαμηλά επίπεδα, αντίστοιχα αυτών ενός μικρού αυτοκινήτου, αφού η μέση τιμή είναι μόνο 2,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 66 γρ./χλμ.

Διαβάστε ακόμα: Η βασική έκδοση της νέας Porsche Panamera

Παράλληλα, η υβριδική Panamera Turbo για απόσταση έως και 50 χιλιόμετρα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερη οικονομία κίνησης στην πόλη. Όσον αφορά στη φόρτιση της μπαταρίας, αυτή μπορεί να γεμίσει σε 6 ώρες από μια οικιακή πρίζα ή σε μόνο 2,4 ώρες από έναν ειδικό ταχυφορτιστή.

Στο πεδίο των εκδόσεων, η Porsche θα προσφέρει τη νέα Panamera Turbo S E-Hybrid σε δύο επιλογές αμαξώματος, μια με «κανονικό» μεταξόνιο και μια με το μακρύτερο της έκδοσης Executive.

Ως προς το ντεμπούτο της, η νέα υβριδική Panamera θα το κάνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, ώστε στη συνέχεια να διατεθεί στις αγορές. Στη Γερμανία, οι τιμές της ξεκινούν από τα 185.736 ευρω για την «κοντή» έκδοση ή από τα 199.186 ευρώ για την Executive.

Get it on Google Play Download on the App Store