Εντυπωσιακή η νέα Porsche Panamera Sport Turismo

Αποκαλύφθηκε επίσημα από την Porsche η νέα Panamera Sport Turismo, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη διαφορετική έκδοση αμαξώματος της κορυφαίας 4θυρης κουπέ Porsche. Το αυτοκίνητο παραμένει πιστό στο ομώνυμο πρωτότυπο του 2012, έχοντας ένα αμάξωμα που θέλει και καταφέρνει να συνδυάσει την ξεχωριστή εμφάνιση με την πρακτικότητα.

Ειδικά στη σχεδίασή της, η Porsche προσφέρει στην Panamera Sport Turismo ένα διαφορετικό αμάξωμα με οροφή η οποία από τη δεύτερη κολώνα τραβιέται περισσότερο προς τα πίσω, καταλήγοντας πάνω σε μια μεγάλη πόρτα τύπου χάτσμπακ, η οποία πλαισιώνεται από στενόμακρα φώτα.

Διαβάστε ακόμα: Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid «καίει» 2,9 λτ./100 χλμ.

Με τον τρόπο αυτό η Panamera Sport Turismo κερδίζει σε πρακτικότητα, αφού προσφέρει περισσότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ εκτός από το πιο πρακτικό άνοιγμα για τη φόρτωση, παρέχει 25 επιπλέον λίτρα σε σχέση με την γνωστή μας Panamera και 520 συνολικά (1.390 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Στο πεδίο των διαστάσεων, το μήκος της Sport Turismo είναι 5.049 χλστ., ίδιο δηλαδή με αυτό του 4θυρου κουπέ μοντέλο, όμως το ύψος είναι 5 χλστ. πιο υψηλό. Επιπλέον αυτού, για πρώτη φορά σε Panamera η Porsche ανακοινώνει ότι μπορούν να μεταφερθούν 4+1 επιβάτες στο εσωτερικό, αντί για αποκλειστικά 4 στις υπόλοιπες Panamera.

Στο πεδίο των κινητήρων, η Porsche θα προσφέρει την Panamera Sport Turismo με 5 εκδόσεις κινητήρων στις εκδόσεις Panamera 4, 4S, 4S Diesel, 4 E-Hybrid και Turbo. Οι αποδόσεις είναι από 330 έως και 462 ίππους, με την κορυφαία Porsche Panamera Sport Turismo Turbo να διαθέτει έναν 4λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης 550 ίππων.

Διαβάστε ακόμα: Όταν σκάει το λάστιχο της Porsche στα 332 χλμ./ώρα (+video)

Αρκετό ενδιαφέρον έχει και το ενεργό πίσω σπόιλερ με το οποίο εφοδιάζει η Porsche την Sport Turismo, το οποίο ανοίγει αυτόματα σε τρείς διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με την ταχύτητα και της οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που είναι ανοιχτή η πανοραμική οροφή, η αεροτομή αυτή αυτόματα γυρίζει κατά 26 μοίρες, για να μειώσει τον αεροδυναμικό θόρυβο στο εσωτερικό.

Στο τιμολογιακό πεδίο, η Porsche ανακοινώνει ότι στη Γερμανία οι τιμές για την Panamera Sport Turismo ξεκινούν από τα 97.557 ευρώ και φτάνουν στα 158.604 ευρώ για την Turbo έκδοση. 

Get it on Google Play Download on the App Store