Η Porsche δημιουργεί την ισχυρότερη 911 Turbo S (+video)

Το τμήμα σπέσιαλ εκδόσεων της Porsche, η Porsche Exclusive, δημιουργεί μια πραγματικά μοναδική 911 Turbo S, που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, έχοντας μεταξύ άλλων και περισσότερη δύναμη, που της δίνει τον τίτλο της ισχυρότερης 911 Turbo S που έχει κατασκευαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία έχει αναβαθμίσει τον twin-turbo 3,8 λτ. 6κύλινδρο κινητήρα της 911 Turbo S, χαρίζοντάς του επιπλέον 27 άλογα ισχύος και 607 συνολικά, αλλά και 750 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόνο 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Στο πεδίο της εμφάνισης, το νέο σπέσιαλ sportscar της Porsche διαθέτει έναν ειδικό χρυσό εξωτερικό χρωματισμό, με carbon ρίγες στο καπό και την οροφή, αλλά και επιπλέον ανθρακονήματα στο πίσω μέρος μεταξύ των αεραγωγών. Ξεχωρίζουν επίσης στα πλαϊνά οι αεραγωγοί με carbon επένδυση, ενώ από το ίδιο υλικό είναι φτιαγμένες οι πλαϊνές ποδιές, το καπό και η οροφή.

Επιπλέον των παραπάνω, η νέα Porsche 911 Turbo S της Porsche Exclusive διακρίνεται με την καινούργια πίσω αεροτομή και διαχύτη, αλλά και την σπορ εξάτμιση σε μαύρη απόχρωση. Το όλο ξεχωριστό εξωτερικό πακέτο συμπληρώνουν οι ειδικές για την έκδοση ζάντες των 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό της μοναδικής αυτής 911 Turbo S, συναντούμε νέα σπορ μαύρα δερμάτινα καθίσματα με χρυσές ραφές, επένδυση αλκαντάρα στην οροφή, επιπλέον carbon επενδύσεις και ειδική πλακέτα με τον αριθμό κατασκευής του κάθε αυτοκινήτου.

H Porsche έχει επίσης ενισχύσει τα φρένα της 911 Turbo S με το κορυφαίο carbon-κεραμικό της σύστημα, ενώ έχει προσθέσει παθητική τετραδιεύθυνση που συνεργάζεται με το Porsche Dynamic Chassis Control, καθώς και το πακέτο Sport Chrono, αλλά και  την ενεργή ανάρτηση Porsche Active Suspension Management.

Συνολικά, από την Porsche Exclusive θα κατασκευαστούν μόνο 500 από αυτές τις ειδικές 911 Turbo S, με την τιμή τους στην Γερμανία να ξεκινά από τα 259.992 ευρώ. Κάθε αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει και ένα αντίστοιχο ρολόι από την Porsche Design φτιαγμένο από τιτάνιο, αλλά και ένα ειδικό για το αυτοκίνητο σετ ταξιδίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Porsche 911: 55 χρόνια εξέλιξης και 7 γενιές, σε 80 δευτερόλεπτα (+video) 

Γλέντι με Porsche 911 GT3 (+video) 

Χρόνο-ρεκόρ «έγραψε» η νέα Porsche 911 GT3 στο Nürburgring (+video)  

Get it on Google Play Download on the App Store