Η ισχυρότερη Porsche Panamera Turbo S

Με 570 ίππους και 750 Nm ροπής και σε έκδοση Executive

Η Porsche παρουσιάζει την ισχυρότερη και πολυτελέστερη Panamera Turbo S και σε έκδοση Executive με μακρύτερο μεταξόνιο, οι οποίες θα κάνουν πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Την τροφοδοσία της αναλαμβάνει ο twin-turbo V8 κινητήρας των 4.8 λίτρων απόδοσης 570 ίππων (+50 PS από την Turbo) και 750 Nm ροπής, ο οποίος την επιταχύνει στα 0-96 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 309 χλμ./ώρα. Η αύξηση της ισχύος επιτεύχθηκε μέσω της χρήσης δύο νέων turbo με μεγαλύτερους συμπιεστές που αυξάνουν την ροή του αέρα στους θαλάμους καύσης σε υψηλές ταχύτητες και φορτία. Παράλληλα, η πίεση έγχυσης έχει αυξηθεί κατά 20 έως 140 bar, ενώ τα έμβολα είναι κατασκευασμένα από ένα νέο κράμα αλουμινίου.

Εξωτερικά, η Panamera Turbo S διακρίνεται από το αποκλειστικό μεταλλικό χρώμα «Palladium», τις 20 ιντσών ζάντες από την 911 Turbo και την τεσσάρων κατευθύνσεων πίσω αεροτομή. Φυσικά εξοπλίζεται με κεραμικά δισκόφρενα, την ενεργή ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM), το ενεργό σύστημα σταθεροποίησης και μείωση των πλευρικών κλίσεων Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), με τετρακίνηση, την επιλογή overboost στα προγράμματα «Sport» και «Sport Plus», το Launch Control κ.α.

Όσο για την Panamera Turbo S Executive, εκτός από μακρύτερο μεταξόνιο, διαθέτει ειδικά και ενισχυμένα παράθυρα για καλύτερη ασφάλεια, θερμομόνωση και ηχομόνωση, μια μεγάλη κεντρική κονσόλα για τους πίσω επιβάτες, εσωτερικό πακέτο φωτισμού στο πίσω μέρος της καμπίνας και φυσικά υπερ-λουξ εξοπλισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store