Νέα κορυφαία Porsche Cayman GT4 με μηχανικά μέρη από 911

Για πρώτη φορά η Porsche παρουσιάζει ένα GT μοντέλο βασισμένο στην Cayman, το οποίο μοιράζεται κοινά τμήματα με την 911 GT3. Ο κινητήρας, οι αναρτήσεις, τα φρένα και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός της νέας Cayman GT4 έχουν ρυθμιστεί για να προσφέρουν τη μέγιστη δυναμική συμπεριφορά, χωρίς να χάνονται οι ανέσεις στην καθημερινή οδήγηση.

Ο επίπεδος 6κύλινδρος κινητήρας των 3.8 λτ. απόδοσης 385 ίππων προέρχεται από την 911 Carrera S και συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο. Η νέα κορυφαία Cayman επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ., η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 295 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 10,3 λτ./100 χλμ. Αλλαγές έχουν γίνει και στο στήσιμο της χαμηλωμένης κατά 30 χλστ. ανάρτησης και στα φρένα με την τοποθέτηση μεγαλύτερων δισκόφρενων από την 911 GT3, ενώ προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί με κεραμικά δισκόφρενα.

Απαραίτητες βελτιώσεις για την αεροδυναμική και την αύξηση των κάθετων δυνάμεων έχουν γίνει και στο αμάξωμα. Μπροστά υπάρχει ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με τρεις μεγάλες εισαγωγές αέρα και σπόιλερ και πίσω μια μεγάλη σταθερή αεροτομή. Στο εσωτερικό κυριαρχούν να σπορ καθίσματα, οι επενδύσεις δέρματος και αλκαντάρα σε όλες τις επιφάνειες.

Η πρεμιέρα της νέας Cayman GT4 θα γίνει το Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ η τιμή της στη Γερμανία ξεκινά από τις 85.779 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store