3.000 ευρώ άμεσο όφελος με το Renault Clio LPG

To Renault Clio αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή καριέρα, από το 1990 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το όνομα «Clio» προέρχεται από την Κλειώ, τη Μούσα της Ιστορίας, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Με τα σημερινά δεδομένα, αν υπήρχε Μούσα της Οικονομίας, το Clio θα αποτελούσε μια σύγχρονη θεότητα, αφού συμφέρει πάρα πολύ, τόσο στην αγορά, όσο και στη χρήση του.

Μεγάλα οφέλη από την αγορά και τη χρήση

Αυτή την περίοδο η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει το Renault Clio με δώρο το τέλος ταξινόμησης, την ασφάλεια για ένα εξάμηνο, συν 5 χρόνια εγγύηση και 3ετή οδική βοήθεια. Συνολικά το όφελος για τον πελάτη φτάνει μέχρι το ποσό των 2.200 ευρώ, χωρίς να έχει υπολογιστεί το άμεσο πρόσθετο κέρδος από τη χρήση του υγραερίου. Το LPG σε ετήσια βάση με 15.000 χλμ. μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα και 1.000 ευρώ, συγκριτικά με ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο αμιγώς βενζίνης. Παράλληλα, λόγω του εργοστασιακού κιτ LPG, το Clio έχει πάσο ελευθέρας για το Δακτύλιο της Αθήνας.

Με μεικτή κατανάλωση δοκιμής υγραερίου 9 λτ./100 χλμ. και τρέχουσα μέση πανελλαδική τιμή LPG στα 0,838 €/λτ., το κόστος είναι μόλις 7,5€/100 χλμ. Ένα παρόμοιο μοντέλο βενζίνης με κατανάλωση 7,5 λτ./100 χλμ. και τιμή βενζίνης 1,833 €/λτ. στοιχίζει σχεδόν 14 €/100 χλμ. Κοινώς στα 1.000 χιλιόμετρα ο οδηγός του Clio LPG κερδίζει 65 ευρώ, δηλαδή θεωρητικά στα 15.000 χλμ. το όφελος είναι 975 ευρώ. Μαζί με τις προαναφερθείσες παροχές, ο οδηγός του Clio έχει κερδίσει μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 3.000 ευρώ.

Οικονομία και απόδοση από τον 1.0 TCe 100 LPG

Το turbo μηχανικό σύνολο 1.0 TCe LPG με τους 100 ίππους και τα 170 Nm ροπής (με LPG) είναι ιδανικό για το Renault Clio. Εξασφαλίζει γρήγορες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ.), κρατά σβέλτους ρυθμούς στο ταξίδι με ευκολία και εξασφαλίζει χαμηλό κόστος σε καύσιμο. Το LPG αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή 32 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ, ενώ υπάρχουν άλλα 39 λίτρα για τη βενζίνη. Με την αμόλυβδη η ισχύς μειώνεται ελαφρώς στους 91 ίππους και τα 160 Nm ροπής και η κατανάλωση βρίσκεται στα 7 λτ./100 χλμ. Πρόσθετα το Clio διακρίνεται για την πολύ ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, ταιριάζοντας κατάλληλα την άνεση με το κράτημα.

Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού

Το Renault Clio 1.0 TCe 100 LPG προσφέρεται στις εκδόσεις Equilibre και Techno, στις τιμές των 21.270 ευρώ και 23.480 ευρώ (χωρίς το δώρο το τέλος ταξινόμησης). Στο Clio Equilibre ανήκουν 6 αερόσακοι, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, οθόνη 7 ιντσών, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι – θερμαινόμενοι καθρέπτες. Στο Clio Techno προστίθενται κάμερα οπισθοπορείας, πλοήγηση, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, κάρτα Renault Handsfree, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, προβολείς Full LED, σύστημα Renault Multi-Sense (προφίλ οδήγησης), ηλεκτρικό χειρόφρενο, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store