Ανατρεπτικό Crossover σε τιμή λουκούμι!

Το ιδανικό αυτοκίνητο για την πλειοψηφία των αγοραστών είναι να έχει μαζεμένες διαστάσεις εξωτερικά για να είναι ευέλικτο, άνετους χώρους, να είναι ασφαλές, προσεγμένο σε ποιότητα και με πλούσιο εξοπλισμό, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Και όλα αυτά μαζί με λίγο μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, έτσι ώστε να είναι πιο ψηλά η θέση οδήγησης, να περνάει άνετα τις ανωμαλίες των δρόμων, αλλά και να μπορεί να πατήσει εκτός ασφάλτου.

Όλα τα παραπάνω απαιτούμενα προσφέρει απλόχερα το ανατρεπτικό Crossover μοντέλο της Kia, το XCeed, το οποίο τώρα και για περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων προσφέρεται στην άκρως δελεαστική τιμή των 19.990 ευρώ (με το όφελος των 1.700 ευρώ). Η πολύ συμφέρουσα αυτή έκδοση είναι η 1.0 T-GDi 120 hp Launch Edition II με τον εξής εξοπλισμό:

7 αερόσακους, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και αυτόνομο φρενάρισμα, ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας, αυτοματισμό μεγάλης σκάλας προβολέων, έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, επενδύσεις καθισμάτων από ύφασμα και συνθετικό δέρμα και ζάντες αλουμινίου.

Πολύ καλός συνδυασμός κινητήρα – αναρτήσεων

Την κίνηση της συγκεκριμένης έκδοσης του XCeed αναλαμβάνει το 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.0 T-GDi, με την ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία και με απόδοση 120 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ., συνδυασμένο με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Το μικρομεσαίο crossover Kia επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,3 δλ., στο 80-120 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 186 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 6,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 138 γρ./χλμ.

Το XCeed κερδίζει αμέσως τον οδηγό του και με την οδική συμπεριφορά. Oι κατάλληλα ρυθμισμένες ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς, χαρίζουν στο αυτοκίνητο πολύ καλό πάτημα σε κάθε διαδρομή. Στις ευθείες κινείται πολύ σταθερά, ενώ στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές και η σφιχτή ρύθμιση δίνει την αίσθηση ενός πολύ καλά «στημένου» χάτσμπακ.

Πολύ καλή ποιότητα και άνετοι χώροι

Το πολύ προσεγμένο σε όλους τους τομείς εσωτερικό του XCeed προσφέρει ό,τι αναζητήσει ένας απαιτητικός αγοραστής από ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Η προσοχή στην ποιότητα είναι έκδηλη παντού, χάρη στη χρήση μαλακών υλικών στο ταμπλό και στις πόρτες, στη γεροδεμένη συναρμογή και τον φινετσάτο διάκοσμο. Ο οδηγός κάθεται αναπαυτικά και θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση, ενώ όλα τα χειριστήρια είναι σωστά τοποθετημένα και τακτοποιημένα. Όσον αφορά τους χώρους, τέσσερα ενήλικα άτομα θα φιλοξενηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, το πορτ μπαγκάζ των 426 λίτρων είναι αρκετό για να χωρέσουν οι αποσκευές μιας οικογένειας.

Get it on Google Play Download on the App Store