Ατίθασο SUV για ανυπόμονους οδηγούς

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου χρειάζεται αρκετή έρευνα, έτσι ώστε να βρεθεί το μοντέλο εκείνο που θα καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του υποψήφιου πελάτη. Πέρα από τους διάφορους τομείς που εξετάζονται (σχεδιασμός, κινητήρας, χώροι, ποιότητα, τιμή, εξοπλισμός κ.λπ.), σημαντικό ρόλο παίζει και ο χρόνος παράδοσης. Σίγουρα οι περισσότεροι θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το καινούργιο αυτοκίνητο την στιγμή που το παραγγέλνουν, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως και μερικούς μήνες.

Για όσους όμως «καίγονται» να το παραλάβουν άμεσα, η Ford δίνει τη λύση μέσω της υπηρεσίας Ford Marketplace. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, του tablet ή του smartphone να ξεναγηθούν στην πολυσυλλεκτική γκάμα μοντέλων Ford επιλέγοντας όχι μόνο την έκδοση, τον κινητήρα και το χρώμα του αυτοκινήτου που οι ίδιοι επιθυμούν, αλλά και τον ακριβή εξοπλισμό του.  Ταυτόχρονα, το Ford Marketplace παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για το διαθέσιμο απόθεμα αυτοκινήτων στην Ελλάδα, την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης.

Εμείς θα εστιάσουμε στο πολύ αξιόλογο και δημοφιλές κόμπακτ SUV της Ford, το Puma, το οποίο διατίθεται ετοιμοπαράδοτο (δείτε εδώ) σε διάφορους τύπους και χρώματα, σε συνδυασμό με πρόσθετα οφέλη. Τα περισσότερα εφοδιάζονται με τους κινητήρες 1.0 λτ. EcoBoost 125 PS mHEV και 1.5 λτ. EcoBlue 120 PS, σε τιμές που ξεκινούν από 21.038 ευρώ και 22.007 ευρώ αντίστοιχα, στις εκδόσεις ST-Line. Ο εξοπλισμός είναι πλουσιότατος και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 8 ιντσών, αυτόματη λειτουργία φώτων και πολλά ακόμα.

Στο Puma βενζίνης, ο 1.0 λτ. EcoBoost mHEV (mild hybrid), αποδίδει 125 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 210 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ., επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δλ., η τελική φτάνει τα 191 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ. Στο ντίζελ, ο 1.5 λτ. EcoBlue έχει ισχύ 120 ίππους και 285 Nm ροπής, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα είναι 185 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 118 γρ./χλμ.

Για τους πιο… θερμόαιμους προσφέρονται και ετοιμοπαράδοτα Puma ST, με τον πανίσχυρο 1.500άρη κινητήρα των 200 ίππων και τα κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά.

Get it on Google Play Download on the App Store