Με 18.290 ευρώ τέτοιο αυτοκίνητο είναι χάρισμα

Πριν ο αγοραστής ενός καινούργιου αυτοκινήτου ξεκινήσει να βρει το μοντέλο που τον ενδιαφέρει, έχει θέσει ένα χρηματικό όριο αγοράς, από το οποίο δεν πρέπει να ξεφύγει κατά πολύ. Συνήθως αναζητά προσφορές για να γλιτώσει χρήματα, αλλά και γιατί μπορεί να πετύχει κάποιο πολύ καλό μοντέλο με φουλ εξοπλισμό και αξιόλογα χαρακτηριστικά σε τιμή ευκαιρίας.

Μια τέτοια περίπτωση που… βγάζει μάτια, είναι Kia Ceed 1.4 T-GDi 140 PS LX Uptown*. Η ελληνική αντιπροσωπεία το πουλάει στην πολύ δελεαστική τιμή των 18.290 ευρώ (με την έκπτωση των 1.800 ευρώ), συνοδευόμενο με 5 χρόνια δωρεάν service, μαζί με την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών που ισχύει για όλα τα Kia. Παράλληλα διαθέτει πληρέστατο εξοπλισμό ανέσεων, ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας
  • Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων
  • Φώτα LED
  • Προβολείς ομίχλης εμπρός
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ζάντες αλουμινίου
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενοι καθρέπτες

Εκτός από τον πληρέστατο εξοπλισμό, το Kia Ceed διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό του. Στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και στις επενδύσεις των εμπρός θυρών έχει γίνει χρήση μαλακών υλικών. Παράλληλα, οι ραφές στο ταμπλό, η στιβαρή συναρμογή και το προσεγμένο φινίρισμα τονίζουν περεταίρω την ποιοτική αίσθηση που αποκομίζει κανείς από το θάλαμο των επιβατών. Στον τομέα των χώρων, η καμπίνα του Ceed είναι σε θέση να φιλοξενήσει χωρίς καμία παραχώρηση τέσσερις ενήλικους επιβάτες, ενώ το πορτ μπαγκάζ είναι αρκετά ικανοποιητικό με τα 395 λίτρα.

Πολύ θετικά στοιχεία εισπράττει και ο οδηγός του Kia Ceed, ανεξάρτητα τη διαδρομή που θα κινηθεί. Η ευκολία στους χειρισμούς διευκολύνει στις αστικές μετακινήσεις, ενώ οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις (πολλαπλών συνδέσμων πίσω) με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση, εξασφαλίζουν πολύ καλό πάτημα και σταθερότητα στις ευθείες, αλλά και στις στροφές. Ακόμα και σε πολύ γρήγορους ρυθμούς το αμάξωμά του παραμένει ευθύβολο στους αυτοκινητόδρομους, ενώ στις στροφές προσφέρεται για πιεσμένους ρυθμούς.

Σύμμαχος του οδηγού είναι και ο αποδοτικός 4κύλινδρος turbo κινητήρας των 1.4 λτ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την εύρυθμη λειτουργία έχει ισχύ 140 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 242 Nm στις 1.500-3.200 σ.α.λ. Ο 1.4 T-GDi εμφανίζει πολύ καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, ανεβάζει ρυθμούς γραμμικά δίχως ξεσπάσματα και κενά και επιταχύνει γρήγορα το μικρομεσαίο 5θυρο Kia. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8,9 δλ., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 130 γρ./χλμ. (NEDC).

*Σημείωση: H προσφορά ισχύει για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε συγκεκριμένα χρώματα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών ενδέχεται να διαφέρει σε εξοπλισμό από αυτό της προσφοράς.

Get it on Google Play Download on the App Store