SUV φουλ εξοπλισμένα και ετοιμοπαράδοτα

H επιλογή και κατά επέκταση η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, εξαρτάται και από τους χρόνους παράδοσής του, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα. Κάποια μοντέλα έχουν μια «φυσιολογική» αναμονή 3μήνου, άλλα έχουν φτάσει το 12μήνο, όμως κάποια είναι ετοιμοπαράδοτα. Γεγονός που αν μη τι άλλο αποτελεί ένα μεγάλο δέλεαρ για όσους θέλουν να οδηγήσουν το νέο τους αυτοκίνητο άμεσα και όχι του… χρόνου.

Μια τέτοια περίπτωση όπου είναι διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα SUV, είναι το Ford Kuga 1.5 EcoBoost ST-Line. Ένα πλουσιοπάροχο σε όλα του και πληθωρικό μοντέλο, το οποίο στον τιμοκατάλογο της Ford εκκινεί από 36.148 ευρώ. Για τα ετοιμοπαράδοτα το εύρος των τιμών κυμαίνεται μεταξύ 35.605 έως 38.035 ευρώ, ανάλογα με τα πρόσθετα που έχει (π.χ. μεταλλικό ή απλό χρώμα, ασύρματη φόρτιση κινητού και ρεζέρβα ανάγκης). Οπότε για τα πιο οικονομικά υπάρχει και όφελος τιμής.

Ο εξοπλισμός είναι ούτως ή άλλως πλουσιότατος, δεδομένου ότι όλα είναι ST-Line και προσφέρουν τα πάντα σε στοιχεία ασφαλείας, ανέσεων κ.λπ., συν πιο σπορτίφ εμφάνιση και χαρακτηριστικά οδήγησης. Στα στάνταρ ανήκουν 7 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, επιτήρηση τυφλών σημείων, προσαρμοζόμενο Cruise Control, οθόνη αφής 8 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, αυτόματοι προβολείς και υαλοκαθαριστήρες, διζωνικός κλιματισμός και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Μαζί με αυτά προσθέστε σπορ τιμόνι ST-Line με δερμάτινη διάτρητη επένδυση, πατάκια από βελούδο, δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων με επένδυση αλουμινίου, κόκκινες ραφές και μαύρη οροφή, συν σπορ προφυλακτήρες.

Όλα αυτά ενισχύουν την πληθωρικότητα του αμαξώματος των 4,6 μ. μήκους, όπως και την πολυτέλεια του εσωτερικού. Η καμπίνα του Ford Kuga διακρίνεται ακόμα για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και για την άπλα χώρων για όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές. Πρόσθετα, το πολύ πρακτικό συρόμενο πίσω κάθισμα, μεταβάλλει τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από 475 έως 645 λτ.).

Σημείο αναφοράς αποτελεί και η οδική του συμπεριφορά. Το στιβαρό πλαίσιο και οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις, συνθέτουν ένα πολύ σταθερό αυτοκίνητο, χωρίς να κουράζει στις λακκούβες, αλλά ούτε στα πολύωρα ταξίδια. Το αίσθημα την ασφάλειας που λαμβάνει ο οδηγός είναι υψηλό, ενώ χάρη και στο κατάλληλα ρυθμισμένο τιμόνι, το Kuga μοιάζει περισσότερο με ένα καλοστημένο χάτσμπακ. Όσο για τον γνωστό και καταξιωμένο κινητήρα 1.5 EcoBoost, οι 150 ίπποι και στα 240 Nm ροπής παρέχουν σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δλ.), λογική κατανάλωση 6,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ. (104,3 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Για να δείτε τα ετοιμοπαράδοτα και διαθέσιμα online, Ford Kuga 1.5 EcoBoost 150 PS ST-Line, πατήστε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store