Νέο μοντέλο Qoros με δυναμικά χαρακτηριστικά

Προς το παρόν η Qoros έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη με τη συμμετοχή της στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η κινέζικη-ισραηλινή εταιρεία είχε παρουσιάσει τότε την έκδοση παραγωγής του μικρομεσαίου σεντάν Qoros 3, αλλά και σε πρωτότυπη μορφή το Qoros 3 Cross Hybrid και το Qoros 3 Estate. Πλέον, στην  Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2014 η Qoros επιστρέφει στην Ευρώπη για να μας αποκαλύψει το δεύτερο μοντέλο παραγωγής της και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα δύο πρώτες teaser φωτογραφίες του νέου της δημιουργήματος.

Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το ποιόν του νέου μοντέλου της Qoros (προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το όνομά του), με τις φωτογραφίες του να μας αποκαλύπτουν ένα ιδιαίτερα επιθετικό εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και ένα δυναμικό πίσω. Ξεχωρίζουν τα πολύ μοντέρνα φωτιστικά, η τονισμένη μάσκα και προφυλακτήρας εμπρός, αλλά και οι δύο εξατμίσεις εκατέρωθεν του πίσω προφυλακτήρα. Στη μικρομεσαία γκάμα της Qoros, το νέο αυτό μοντέλο αναμένεται να είναι πάντως η Crossover έκδοση του ομώνυμου σεντάν, η οποία έχει προκύψει από το περσινό πρωτότυπο Cross Hybrid.

Στο μηχανικό κομμάτι, το πρωτότυπο Qoros 3 Cross Hybrid έφερε έναν 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, αλλά και έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα (ενσωματωμένη γεννήτρια) τοποθετημένο μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Ανάλογα με τις συνθήκες, το Σύστημα αυτό προσφέρει κίνηση μόνο με τον κινητήρα βενζίνης, μόνο με ηλεκτρική ενέργεια ή και με τα δύο μοτέρ σε λειτουργία, δημιουργώντας έτσι ένα υβριδικό σύστημα τετρακίνησης. Σε ό,τι αφορά πάντως στο μοντέλο παραγωγής, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις, για να δούμε εάν το εξελιγμένο αυτό υβριδικό σύστημα αποτελέσει προσόν και του νέου δημιουργήματος της Qoros.

Get it on Google Play Download on the App Store