Νέο χάτσμπακ Qoros 3 Cross Hybrid Concept

Η Qoros παρουσίασε την πλήρη γκάμα της που θα κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και αποτελείται από μια σειρά μικρομεσαίων μοντέλων, το Qoros 3 Sedan, το 5θυρο χάτσμπακ Qoros 3 Cross Hybrid Concept και το στέισον βάγκον Qoros 3 Estate Concept. Αναμφίβολα και τα τρία μοντέλα κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις με την σχεδίασή τους, η οποία είναι πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά δεδομένα θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό αυτοκίνητα γερμανικών εταιρειών.

Ξεκινώντας από το σεντάν, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Qoros και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στα τέλη του 2013 έχει μήκος 4.615 χλστ., πλάτος 1.839 χλστ. και τροφοδοτείται με ένα κινητήρα 1.6 λτ. με μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων. Η απόδοσή του φτάνει τους 126 ίππους και 155 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και turbo έκδοση με ισχύ 156 ίππων και 210 Nm ροπής. Αμφότερα τα μοτέρ συνδυάζονται με 6τάχυτο κιβώτιο ή προαιρετικά με επίσης 6άρι διπλού συμπλέκτη. Παράλληλα η Qoros σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο κατασκευαστή κινητήρων AVL εξελίσσουν δύο νέα turbo άμεσου ψεκασμού μηχανικά σύνολα το 3κύλινδρο των 1.2 λίτρων και το 4κύλινδρο των 1.6 λίτρων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το Qoros 3 Cross Hybrid Concept, το οποίο είναι ένα μικρομεσαίο 5θυρο χάτσμπακ crossover. Το υβριδικό του σύνολο περιλαμβάνει τον 1.200άρη turbo 3κύλινδρο κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα και έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα (ενσωματωμένη γεννήτρια) που είναι τοποθετημένη μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Τέλος, το πιο οικογενειακό και πρακτικό Qoros 3 Estate Concept, όπως αναφέρει η εταιρεία προσφέρει μεγάλους χώρους και αυξημένη πρακτικότητα αλλά δεν ανακοινώνονται περεταίρω στοιχεία όπως η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.  

Get it on Google Play Download on the App Store