Έρχεται το νέο Renault Megane RS (+video)

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η Renault Sport για να γιορτάσει τους 1.000.000 φίλους της στο facebook, καθώς ανέβασε στον λογαριασμό της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα video το οποίο μεταξύ άλλων δείχνει στο τέλος του και το νέο Renault Megane RS, το οποίο πάντως είναι σκεπασμένο.

Και είναι λογικό να είναι σκεπασμένο αφού θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μερικούς μήνες μέχρι η γαλλική μάρκα να πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου της.

Δείτε επίσης: Renault Megane RS καταπίνει Porsche στο Nurburgring (+video)

Το νέο Renault Megane RS θα βασίζεται όπως είναι φυσιολογικό στο νέο Megane τέταρτης γενιάς και θα είναι πιο επιθετικό σε εμφάνιση, ενώ θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο (τουλάχιστον έτσι λένε οι τελευταίες πληροφορίες μας).

Όσον αφορά στο μοτέρ του, πολλά έχουν ακουστεί, με τα γαλλικά μέσα πάντως να συγκλίνουν στο ότι κάτω από το καπό του νέου Renault Megane RS θα υπάρχει ένας ολοκαίνουργιος 2.0 λτ. τούρμπο κινητήρας 300 ίππων. Άλλοι πάλι λένε πως θα δούμε τον 1.8 λτ. που είδαμε και στο νέο Alpine A110 ο οποίος αποδίδει 225 ίππους και σε μία πιο ισχυρή, μελλοντική του έκδοση αναμένεται να φτάσει τους 325 ίππους.

Διαβάστε ακόμη: Το απίστευτο ηλεκτρικό Renault Zoe RS

Μερικά ακόμη στοιχεία που γνωρίζουμε για το νέο Renault Megane RS είναι πως θα έχει τετραδιεύθυνση (όπως και το Megane GT), ενώ το κιβώτιό του θα είναι 6τάχυτο, χειροκίνητο. Πιθανό πάντως είναι να το δούμε να διατίθεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όσον αφορά στο πότε θα δούμε το νέο Renault Megane RS, το πιθανότερο είναι να κάνει την εμφάνισή του το ερχόμενο φθινόπωρο στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Get it on Google Play Download on the App Store