Νέο Renault Megane 1.6 λτ. με 165 ίππους

Το Renault Megane αποκτά ένα νέο κινητήρα, τον Energy TCe 165, ο οποίος είναι εξελιγμένος από την Renault Sport και συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. 

Το υπερτροφοδοτούμενο αυτό μηχανικό σύνολο των 1.618 κ.εκ. έχει απόδοση 165 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 2.400 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με το διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο EDC των 7 ταχυτήτων. Το Megane TCe 165 επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 215 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι στα 6,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 134 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Captur από 14.780€ και με 5 χρόνια εγγύηση

Στην εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλλουν ο ηλεκτρονικός έλεγχος του κυκλώματος ψύξης που επιταχύνει την προθέρμανση του κινητήρα, ενώ το σύστημα ESM (Energy Smart Management) επιτρέπει στον εναλλάκτη να φορτίζει την μπαταρία χρησιμοποιώντας ενέργεια που κατά τα άλλα χάνεται κατά την επιβράδυνση.

Για μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC στο Megane Energy TCe 165 προσφέρει γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων, βελτιστοποιώντας τις στροφές του κινητήρα σε συνάρτηση με την επιλεγμένη ταχύτητα και τρόπο οδήγησης (Eco, Comfort, Neutral, Sport). Ταυτόχρονα, το κιβώτιο EDC διαθέτει νέα τεχνολογία υγρού συμπλέκτη για μεγαλύτερη σταθερότητα στις αλλαγές ταχυτήτων με την πάροδο του χρόνου και όταν λειτουργεί σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Δείτε ακόμα: Η τετραδιεύθυνση του Renault Megane RS (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store