Το νέο Renault Twingo αποκαλύπτεται και είναι ανατρεπτικό

Το τρίτης γενιάς Renault Twingo ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για το μίνι γαλλικό αυτοκίνητο, ενώ το μόνο στοιχείο που διατήρησε είναι η έντονα νεανική εμφάνιση και το παιχνιδιάρικο στιλ. Πλέον, το νέο Twingo είναι για πρώτη φορά 5θυρο, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Το γεμάτο καμπύλες επιφάνειες αμάξωμα του νέου Twingo παραμένει κόμπακτ σε διαστάσεις προς όφελος της ευελιξίας και διαθέτει μήκος 3,59 μέτρα (10 εκ. πιο κοντό από το προγενέστερο), πλάτος 1,64 μέτρα, ύψος 1,55 μέτρα και μακρύ μεταξόνιο 2,49 μέτρων, ενώ ο κύκλος στροφής είναι μόλις 8,65 μέτρα.

Ιδιαίτερα μοντέρνα σχεδίαση και ευχάριστους χρωματικούς συνδυασμούς διαθέτει και το εσωτερικό του νέου Twingo, ειδικά δε στην πιο πλούσια έκδοση με το σύστημα κλιματισμού και τη μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Μεγάλη έμφαση έδωσαν οι σχεδιαστές και στην ύπαρξη πολλών αποθηκευτικών χώρων συνολικής χωρητικότητας 52 λίτρων, αν και στις εκδόσεις χωρίς ντουλαπάκι συνοδηγού δεν μπορεί να «κρυφτεί» κάτι από τα αδιάκριτα βλέμματα. Για τις αποσκευές το αντίστοιχο τμήμα έχει χωρητικότητα 219 λίτρων, ενώ την πρακτικότητα αυξάνουν οι αναδιπλούμενες πλάτες του πίσω καθίσματος (50/50) και του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως 2,2 μέτρων.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του νέου Twingo είναι και οι τρικύλινδροι κινητήρες των 0.9 λτ. και του 1.0 λίτρου. O ατμοσφαιρικός 1.0 SCe αποδίδει 70 ίππους και 91 Nm ροπής, και ο turbo 0.9 TCe έχει ισχύ 90 ίππων και 135 Nm ροπής. Προς το παρόν η Renault δεν ανακοινώνει επιδόσεις και κατανάλωση, ωστόσο αμφότερα τα μηχανικά σύνολα αναμένονται οικονομικά και με σβέλτες επιταχύνσεις ειδικά δε το 0.9 TCe. 

Get it on Google Play Download on the App Store