Επίσημες φωτογραφίες του νέου Renault Clio R.S.

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Renault Clio R.S. είναι γεγονός και -προς το παρόν- προέρχονται από το φυλλάδιο του εν λόγω μοντέλου στο Βέλγιο. Την τροφοδοσία του αναλαμβάνει πλέον ένας turbo κινητήρας 1.6 λτ. ισχύος 200 ίππων (ίδια απόδοση με του προγενέστερου 2λιτρου) και 240 Nm ροπής από τις 1.750 έως τις 5.600 σ.α.λ., ενώ η κατανάλωσή κυμαίνεται στα 6,3 λτ./100 χλμ. (2 λτ./100 χλμ. κάτω από το προγενέστερο). Το μηχανικό αυτό σύνολο αρχικά θα συνδυάζεται μόνο με το EDC (Efficient Dual Clutch) 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ωστόσο θεωρούμε ότι στο άμεσο μέλλον θα προστεθεί το –προτιμότερο για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου- μηχανικό σασμάν.

Εξωτερικά το νέο Renault Clio R.S. διακρίνεται για τον έντονο δυναμισμό του και στον σπορτίφ χαρακτήρα του από όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς, τον οποίο ενισχύουν το αεροδυναμικά βοηθήματα, οι διπλές τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων με το διαχύτη στον πίσω προφυλαχτήρα, οι ζάντες αλουμινίου των 17 –ή προαιρετικά οι μαύρες των 18 ιντσών- και τα λογότυπα «RS». Στο εσωτερικό την σπορ ατμόσφαιρα τονίζουν τα τύπου μπάκετ καθίσματα, οι κόκκινες λεπτομέρειες σε πολλά σημεία, οι δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι, επιλογέα ταχυτήτων και χειρόφρενο, τα αλουμινένια πεντάλ κ.α.

Όσον αφορά στα δυναμικά του χαρακτηριστικά το νέο Clio R.S. αναμένεται παραδοσιακά να είναι πολύ ενδιαφέρον, ενώ η σπορ ρυθμισμένη ανάρτησή του θα περιλαμβάνει προαιρετικά την επιλογή «Cup chassis» και ενισχυμένα δισκόφρενα διαμέτρου 320 χλστ. Το νέο Clio R.S. θα προσφέρεται σε  5 χρώματα (Glacier White, Platinum Grey, Deep Black, Flame Red και Yellow Sirius),  η διάθεσή του στην Ευρώπη θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου και η τιμή του (στο Βέλγιο) ανέρχεται στα 24.950 ευρώ. 

Get it on Google Play Download on the App Store