Το νέο Renault Espace είναι πλέον crossover και όχι MPV

Η Renault αποκαλύπτει τον πρωτοπόρο στην κατηγορία των πολυχρηστικών αυτοκινήτων (MPV) με ιστορία 30 χρόνων, το νέο 5ης γενιάς Espace, το οποίο αλλάζει πλήρως όχι μόνο σε εμφάνιση αλλά και σε φιλοσοφία, αφού η γαλλική φίρμα το αποκαλεί crossover. Σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, το νέο Espace διαθέτει εμφανώς πιο χαμηλή οροφή και πιο ρευστή σιλουέτα με σφηνοειδές ρύγχος και μεγάλους τροχούς, ενώ τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του ενισχύουν τα μαύρα πλαστικά στα μασπιέ και χαμηλά στους προφυλακτήρες μαζί με τις προστατευτικές ποδιές. Παράλληλα έχει ελαφρύνει κατά 250 κιλά, γεγονός που εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη.

Ωστόσο δεν χάνει σε χώρους και χρηστικότητα όπως αναφέρει η Renault, ενώ το εσωτερικό του είναι πολύ φιλικό προς τους επιβάτες του και διαθέτει μια ρευστή κονσόλα. Το νέο Espace θα προσφέρεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις παρέχοντας μεγάλες ανέσεις.

Το νέο Espace θα ξεκινήσει να διατίθεται με τους ντίζελ κινητήρες των 1.6 λίτρων με απόδοση 130 ίππων και 320 Nm ροπής και το νέο πιο ισχυρό 1.6 dCi twin-turbo των 160 ίππων και 380 Nm ροπής. Στους βενζίνης υπάρχει ο TCe 200 EDC με 200 ίππους και 260 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store