Το νέο Megane R.S. θα είναι AWD, 5θυρο και με +300 ίππους

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στο επόμενης γενιάς κορυφαίο μικρομεσαίο μοντέλο της Renault, το Megane R.S., το οποίο θα στοχεύει τα πυρά του απευθείας στο νέο Ford Focus RS. Προς το παρόν η πιο σπορ έκδοση του νέου Megane είναι το Megane GT με τον 1.6 λτ. TCe κινητήρα των 205 ίππων και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC (0-100 χλμ./ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα).

Καταρχήν, το νέο Megane R.S. δεν θα είναι 3θυρο όπως τα προγενέστερα, αλλά αποκλειστικά 5θυρο. Επίσης, θα είναι ισχυρότερο από το υπάρχον Megane R.S. Trophy των 275 ίππων και θα εφοδιάζεται με αναβαθμισμένο 2λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 300 ίππων. Το μοτέρ θα συνδυάζεται στάνταρ με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά με το αυτόματο EDC. Μάλιστα, όπως λέγεται ανεπίσημα, η κίνηση θα μεταδίδεται για πρώτη φορά σε όλους τους τροχούς, ενώ θα συνδυάζεται με το σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Η εξέλιξη του νέου Megane R.S. έχει ξεκινήσει παράλληλα με των υπόλοιπων μοντέλων, ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα λανσαριστεί. Ενδεχομένως να το δούμε έως τα μέσα του 2017, δεδομένου ότι το υπάρχον Megane R.S. θα διατίθεται μέχρι τα τέλη του 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store