Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων; Η απάντηση του υπουργείου

Τις τελευταίως ώρες βλέπουμε παντού σε διαδικτυακά μέσα της χώρας μας ρεπορτάζ που αναφέρουν πως οι πινακίδες όλων των οχημάτων θα αλλάξουν μέσα στο 2018. Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία όπως είναι λογικό αλλά το υπουργείο πήρε θέση γρήγορα.

Δείτε ακόμη: Όλος ο αυτοκινητόδρομος Ε65 Ξυνιάδα-Τρίκαλα από ψηλά! (+video)

Το υπουργείο Υποδομών λοιπόν, διαψεύδει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι πινακίδες θα άλλαζαν γιατί σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυσανάγνωστες από το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων.

«Ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το σύστημα θα προσαρμοστεί στις πινακίδες όχι οι πινακίδες στο σύστημα», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Όπως εξάλλου είναι λογικό δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο σε όλο τον στόλο των οχημάτων στην χώρα μας ακόμη και σε διάστημα ενός έτους, ενώ το κόστος και η ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες οχημάτων θα προκαλούσε τεράστια γκρίνια.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι πέντε πιο ακριβές πινακίδες του 2017

Το πιθανότερο και ρεαλιστικότερο σενάριο πάντως είναι οι παλιές και φθαρμένες πινακίδες των οχημάτων (δίκυκλων, αυτοκινήτων και φορτηγών) να πρέπει να αντικατασταθούν λόγω φθοράς αν διαπιστωθεί πως δεν μπορούν να είναι αναγνωρίσιμες από το μηχάνημα στα διόδια.

Get it on Google Play Download on the App Store