Το SEAT Ateca θα αποκτήσει και έκδοση Cupra

H SEAT έχει ανακοινώσει εδώ και μερικούς μήνες πως θα υπάρξει και «καυτή» έκδοση του Ateca, η οποία φυσικά θα φέρει την ονομασία Cupra και αυτή τη φορά έρχονται κατασκοπευτικές εικόνες να μας αποδείξουν του λόγου το αληθές.  

Μπορεί η SEAT να έχει ήδη ενημερώσει τον αυτοκινητικό κόσμο πως ετοιμάζει γρήγορη, σπορ έκδοση του Ateca, η οποία θα φέρει την ονομασία Cupra, μέχρι σήμερα όμως δεν είχαμε δει κάποια εικόνα του. Αυτή τη φορά ο κατασκοπευτικός φακός κατάφερε να συλλάβει το SEAT Ateca Cupra σε δημόσιο δρόμο κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης και να μας δώσει μία εικόνα από το τι ετοιμάζουν οι Ισπανοί.

Όπως φαίνεται λοιπόν από τις πρώτες αυτές εικόνες, το αυτοκίνητο έχει ματ χρώμα, κόκκινες δαγκάνες φρένων τα οποία πιθανότατα είναι Brembo αλλά και τέσσερεις απολήξεις εξάτμισης. 

Δείτε επίσης: Η κάμπριο έκδοση της Alfa Romeo Stelvio

Εκτός όμως από αυτές τις εμφανείς αλλαγές, από τις εικόνες γίνεται επίσης φανερό πως το αυτοκίνητο θα έχει άλλο σετάρισμα στην ανάρτηση, καθώς η απόστασή του από το έδαφος είναι μειωμένη.

Κάτω από το καπό του SEAT Ateca Cupra θα πρέπει να περιμένουμε τον 2.0 λτ. υπερτροφοδοτούμενο TSI βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 300 ίππους, ενώ το πιθανότερο είναι πως η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω συστήματος Haldex τελευταίας γενιάς και κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG.

Το πότε θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία το μοντέλο της SEAT, ακόμη δεν είναι γνωστό, οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οπότε και θα παρουσιαστεί επισήμως.

Get it on Google Play Download on the App Store