Νέο SEAT Ibiza με πάρα πολλές αλλαγές

Η SEAT αποκάλυψε πριν από λίγα λεπτά το ολοκαίνουργιο, 5ης γενιάς Ibiza, το οποίο παρουσιάζει πάρα πολλές αλλαγές από το προγενέστερο μοντέλο. Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2017.

Εξωτερικά θυμίζει αρκετά το Leon, ωστόσο παρουσιάζει αρκετά νέα στιλιστικά στοιχεία και είναι το πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά Ibiza από ποτέ άλλοτε. Το νέο Ibiza είναι παράλληλα το πρώτο μοντέλο του ομίλου VW που βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα MQB A0, η οποία εξασφαλίζει μείωση βάρους και αυξημένη ακαμψία, προς όφελος των επιδόσεων και της οικονομίας καυσίμου. Από πλευράς εξωτερικών διαστάσεων, το νέο Ibiza είναι πιο κοντό σε μήκος από το προγενέστερο κατά 2 χιλιοστά (4.059 χλστ.), πιο πλατύ κατά 87 χλστ. (1.789 χλστ.), πιο χαμηλό κατά 1 χλστ. (1.444 χλστ.) και με μακρύτερο μεταξόνιο κατά 95 χλστ. (2.564 χλστ.).

Δείτε ακόμα: Τα 3 πιο φθηνά μικρά diesel αυτοκίνητα της αγοράς

Χάρη στη σημαντική αύξηση του πλάτους και του μεταξονίου, το νέο Ibiza προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Σύμφωνα με την SEAT, το εσωτερικό του διαθέτει περισσότερο χώρο για τα πόδια πίσω κατά 35 χλστ., πιο πολύ ωφέλιμο ύψος κατά 24 χλστ. εμπρός και 17 χλστ. πίσω. Παράλληλα μεγάλωσε και ο χώρος αποσκευών κατά 63 λτ. (355 λτ.). Πλήρως ανανεωμένο είναι το εσωτερικό και σε σχεδιασμό, ενώ ξεχωρίζει για τις επίπεδες επιφάνειες και τις πιο αιχμηρές γραμμές, έναντι των πολλών καμπύλων που είχαν οι προηγούμενες γενιές του Ibiza.

Στους κινητήρες υπάρχουν τρεις επιλογές βενζίνης, τρεις πετρελαίου και ένας με φυσικό αέριο. Τα μηχανικά σύνολα βενζίνης είναι τα 3κύλινδρα 1.0 TSI με 95 ή 115 ίππους, ενώ ένας νέος 1.5 TSI με 150 ίππους θα διατεθεί αργότερα εντός του 2017. Στους ντίζελ υπάρχει ο 1.6 TDI με 80, 95 και 115 ίππους. Επίσης ο κινητήρας φυσικού αερίου CNG είναι για πρώτη φορά 1.0 TSI με 90 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store