Έρχεται πιο άγριο το νέο Skoda Kodiaq

Στην Skoda έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για το Kodiaq και καλά κάνουν, καθώς έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των SUV, στην οποία η τσέχικη μάρκα πρώτη φορά συμμετέχει. Και για να μην αφήσει κανένα κενό θα ετοιμάσει και πιο…  καυτή έκδοσή του.

Η Skoda έχει πάρει πολύ ζεστά την εκπροσώπησή της στην κατηγορία των SUV και καλά κάνει, καθώς πρόκειται για μία κατηγορία με μεγάλο μερίδιο αγοράς. Ένα μερίδιο από το οποίο η τσέχικη μάρκα θέλει να πάρει όσο πιο μεγάλο κομμάτι μπορεί.

Διαβάστε ακόμη: Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του νέου Skoda Kodiaq

Και για αυτό ακριβώς το λόγο σχεδιάζει να εμπλουτίσει την γκάμα του πρώτου της SUV, του Kodiaq, ετοιμάζοντας και μία πιο… δυναμική έκδοσή του η οποία θα ονομάζεται SportLine. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και στην περίπτωση του Superb.

Ή αν το δούμε διαφορετικά, το Skoda Kodiaq SportLine θα αποτελεί το alter ego της ανάλογης έκδοσης του Volkswagen Tiguan R-Line, στο οποίο και βασίζεται.

Δείτε επίσης: Οι τιμές του νέου Citroen C3 στη χώρα μας

Η έκδοση SportLine θα έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες (στην εικόνα βλέπουμε την απλή έκδοση του Kodiaq και όχι την SportLine, για την οποία ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια φωτογραφία) αλλά και νέο σετάρισμα στην ανάρτηση που θα χαρίζει πιο δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά. Δύσκολα πάντως θα δούμε το Kodiaq χαμηλωμένο, όπως στην περίπτωση του Superb καθώς, οι Τσέχοι δεν θέλουν να αλλοιώσουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του μοντέλου.

Αν και είναι νωρίς ακόμη να αναφερθούμε σε μοτέρ, το πιθανότερο είναι να δούμε κάτω από το καπό του Skoda Kodiaq SportLine τα 2λιτρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου των 280 και 240 ίππων αντίστοιχα, καθώς μάλλον θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store