Νέα Skoda Octavia RS: Η ισχυρότερη Octavia όλων των εποχών

Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης της Octavia, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και πληροφορίες της έκδοσης RS, η οποία σύμφωνα με την ίδια είναι η ισχυρότερη Octavia που κατασκεύασε ποτέ με 230 ίππους κάτω από το καπό της, από τον 2.0 λτ. TSI.

Όπως είναι λογικό η νέα Skoda Octavia RS διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ανανεωμένης, συμβατικής έκδοσής της, με τα διπλά εμπρός φώτα και τα LED χαμηλά στον προφυλακτήρα να κυριαρχούν στο εμπρός μέρος.

Δείτε επίσης: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Skoda Kodiaq

Πίσω ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με το μαύρο αεροδυναμικό διαχύτη, οι δύο απολήξεις της εξάτμισης και η αεροτομή στο σεντάν αμάξωμα (αεροτομή οροφής στην έκδοση Combi). Φυσικά την εικόνα συμπληρώνουν οι ζάντες 17 έως και 19 ιντσών.

Αν και η Skoda δεν μας έδωσε εικόνες από το εσωτερικό του μοντέλου της, κάνει λόγο για μαύρη απόχρωση, RS σπορ καθίσματα, συνδυασμό δέρματος και υφάσματος στο σαλόνι, νέο τιμόνι με χειριστήρια, αλουμινένια πεντάλ και σήματα RS στο μασπιέ.

Η νέα Skoda Octavia RS θα διατίθεται τόσο ως σεντάν όσο και ως station wagon (Combi), ενώ κάτω από το καπό της θα υπάρχουν δύο επιλογές, ένας πετρελαιοκινητήρας TDI και ένας βενζινοκινητήρας TSI στα 2.0 λτ. και οι δύο. Ο μεν πρώτος αποδίδει 184 ίππους και 380 Nm ροπής, ο δε δεύτερος 230 ίππους και 350 Nm ροπής. Τιμή που καθιστά τη νέα Skoda Octavia RS την πιο ισχυρή Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ.

Οι επιδόσεις της είναι ενδεικτικές, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,7 δλ. τη στιγμή που η τελική της ταχύτητα είναι στα 250 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τη μέση κατανάλωσή της, αυτή σύμφωνα με την τσέχικη μάρκα είναι στα 6,5 λτ./100 χλμ. Από την άλλη, η πετρελαιοκίνητη έκδοση χρειάζεται 7,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, έχει τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμη: Skoda Octavia RS καταπίνει Audi R8 V10 στο Nurburgring (+video)

Αξίζει να αναφέρουμε πως η βενζινοκίνητη Octavia RS θα διατίθεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και προαιρετικά με αυτόματο ισάριθμων σχέσεων, ενώ η πετρελαιοκίνητη θα μπορεί επιπροσθέτως να παραχθεί και ως τετρακίνηση με 6άρι DSG κιβώτιο. Σε κάθε περίπτωση η νέα Octavia RS έχει να επιδείξει νέα ανάρτηση, η οποία την χαμηλώνει κατά 15 χλστ. σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις.

Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας Skoda Octavia RS θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη άνοιξη.

Get it on Google Play Download on the App Store