Το αγριεμένο Skoda Kodiaq Sportline

Η Skoda φρόντισε πρώτα να μας συστήσει το Kodiaq και να μάθουμε τα πάντα για αυτό, μετά μας παρουσίασε την έκδοση Scout, η οποία δίνει προτεραιότητα στις εκτός δρόμου ικανότητες και τώρα μας παρουσιάζει την πιο… ασφάλτινη έκδοση του μοντέλου της, την Sportline.

Το Skoda Kodiaq Sportline λοιπόν έχει μία σειρά από αλλαγές οι οποίες δίνουν έμφαση στην οδική του συμπεριφορά, τονίζοντας παράλληλα την εμφάνισή του, κάνοντάς του πιο επιθετικό.

Δείτε επίσης: Το ναι της Skoda στο Kodiaq RS των 240+ ίππων

Συγκεκριμένα, το μήκους 4,7 μέτρων SUV της τσέχικης μάρκας, το οποίο εδώ βλέπουμε βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, έχει να επιδείξει μαύρες γρίλιες, ράγες οροφής, εξωτερικούς καθρέφτες, φιμέ γυάλινες επιφάνειες (εκτός από το παρμπρίζ εμπρός και τα παράθυρα οδηγού/συνοδηγού) και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Νέου σχεδιασμού είναι και οι ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών, ενώ στα εμπρός φτερά, κάτω από τους καθρέφτες υπάρχει και ειδικό σήμα της έκδοσης Sportline.

Στο εσωτερικό του, το Skoda Kodiaq Sportline έχει να επιδείξει μπάκετ καθίσματα (του οδηγού είναι ρυθμιζόμενο ηλεκτρικά) με αλκαντάρα και ασημένιες ραφές, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και ελαφρώς διαφοροποιημένο πίνακα οργάνων με ενδείξεις πίεσης τουρμπίνας, δυνάμεων G, στιγμιαία ιπποδύναμη θερμοκρασία νερού και λαδιού.

Το Skoda Kodiaq Sportline θα διατίθεται με τέσσερις διαφορετικούς κινητήρες, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Συγκεκριμένα, οι βενζίνης είναι 1.4 λτ. TSIμε 150 ίππους (0-100 χλμ./ώρα σε 9.8 δλ. τελική ταχύτητα 197 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 6,8 λτ./100 χλμ. εκπομπές ρύπων 153 γρ./χλμ CO2) και 2.0 λτ. TSI με 180 ίππους (0-100 χλμ./ώρα σε 8.0 δλ. τελική ταχύτητα 207 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 7,3 λτ./100 χλμ. εκπομπές ρύπων 168 γρ./χλμ CO2).   

Διαβάστε ακόμη: Τα Top 10 νέα SUV του 2017

Η γκάμα των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων απαρτίζεται από τον 2.0 λτ. TDI σε δύο εκδοχές με 150 ή 190 ίππους. Η πρώτη έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 9.5 δλ. τελική ταχύτητα 197 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 139 γρ./χλμ CO2. Η δεύτερη και πιο ισχυρή για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 8.9 δλ. έχει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 5,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 150 γρ./χλμ CO2.

Όλες οι εκδόσεις Skoda Kodiaq Sportline, ανεξαρτήτως μοτέρ εφοδιάζονται με τετρακίνηση, ενώ προαιρετικά διατίθεται το Adaptive Dynamic Chassis Control (DCC) το οποίο επεμβαίνει ηλεκτρονικά και ρυθμίζει την ανάρτηση σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο οδηγός (Comfort, Normal, Sport).

Το Skoda Kodiaq Sportline θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store