Το ηλεκτρικό SUV της Skoda με τους 306 ίππους

Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε δείξει μέσα από επίσημα σκίτσα, το πρωτότυπο Skoda Vision E. Πλέον η τσέχικη μάρκα έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του, συνοδευόμενες από περισσότερες πληροφορίες.

Το πρωτότυπο Skoda Vision E ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για το KodiaqCoupe, ενώ φέρει και ηλεκτρική τεχνολογία, την οποία θα δούμε στην παραγωγή μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Το Skoda Vision E κάνει αυτές τις ημέρες την πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάη και βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου VW. Το πρωτότυπο προς το παρόν μοντέλο, έχει μήκος 4,65 μ., πλάτος 1,92 μ. και ύψος 1,55 μ. ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2,85 μ.

Το εσωτερικό του σε αυτή τη φάση τουλάχιστον είναι αυστηρά τετραθέσιο, αν και περιμένουμε πως όταν οδηγηθεί στην παραγωγή θα είναι πενταθέσιο.

Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, το Vision E εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για τον εμπρός άξονα και έναν για τον πίσω, με την συνδυαστική ισχύ τους να είναι 306 ίπποι. Σύμφωνα με τη Skoda, το Vision E Concept έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα και αυτονομία 500 χλμ.

Μάλιστα το πρωτότυπο μοντέλο της εφοδιάζεται και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται μόνο του, να αναζητά θέση παρκαρίσματος και να παρκάρει σε αυτή μόνο του.

Δείτε επίσης:

Χειρόφρενα με τη νέα Skoda Octavia RS (video)

Ήρθε το Skoda Kodiaq: Τιμές, εξοπλισμοί και κινητήρες

Το καινοτόμο εσωτερικό του Skoda Vision E Concept

Get it on Google Play Download on the App Store