Επίσημο: Νέο Skoda Karoq στη θέση του Yeti (+video)

H Skoda αποκάλυψε το νέο μικρομεσαίο SUV μοντέλο της Karoq, το οποίο αντικαθιστά το Yeti και είναι εντελώς καινούργιο σε κάθε επίπεδο. Προς το παρόν το παρουσιάζει με καμουφλάζ το αμάξωμα, ωστόσο διακρίνονται οι βασικές του σχεδιαστικές γραμμές.

Όπως μπορούμε να δούμε εξωτερικά από τις πρώτες φωτογραφίες, το Karoq διαθέτει δυναμική εικόνα, μοιάζοντας σαν ένα μικρότερο Kodiaq, ενώ διακρίνονται και κάποιες ομοιότητες με το SEAT Ateca. Από πλευράς διαστάσεων, το Karoq έχει μήκος 4.382 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ, ύψος 1.605 χλστ. και μεταξόνιο 2.638 χλστ. (2.630 χλστ. το 4κίνητο).

Έμφαση έχει δοθεί (παραδοσιακά) στους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λτ. και φτάνει έως τα 1.630 λτ. με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος. Σε συνδυασμό με το συρόμενο πίσω κάθισμα VarioFlex η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κυμαίνεται από 479 έως 588 λτ., ενώ με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.810 λίτρα.

Το Skoda Karoq εφοδιάζεται με μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου, όπως είναι του 1.0 λτ. και των 1.5 λτ., 1.6 λτ. και 2.0 λτ. με ισχύ από 115 έως 190 ίππους. Όλοι οι κινητήρες είναι turbo, άμεσου ψεκασμού, με σύστημα start-stopκαι ανάκτηση ενέργειας πέδησης. Ο 2.0 TDI συνδυάζεται με στάνταρ τετρακίνηση και DSG7, ενώ ο 1.5 TSI έχει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Προαιρετικά, από την έκδοση Ambition και άνω θα προσφέρονται τα οδηγικά προφίλ Normal, Sport, Eco, Individual και Snow (στο 4×4). Επίσης, στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα στοιχεία ασφαλείας και συνδεσιμότητας, ενώ για πρώτη φορά σε Skoda θα υπάρχει στο Karoq ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Διαβάστε ακόμη: 

Skoda Kodiaq: 3 ημέρες – 7 πόλεις (+video)

Ήρθε το Skoda Kodiaq: Τιμές, εξοπλισμοί και κινητήρες

Χειρόφρενα με τη νέα Skoda Octavia RS (video)

Get it on Google Play Download on the App Store