Skoda Karoq RS με 300+ ίππους. Θα μπει στην παραγωγή;

Το Skoda Karoq (διαβάστε τα πάντα για το Skoda Karoq εδώ) είναι το νέο, μικρομεσαίο SUV της τσέχικης μάρκας ή αλλιώς το μικρότερο αδερφάκι του Kodiaq (διαβάστε τη δοκιμή του Kodiaq εδώ), με το οποίο μοιάζουνε εξαιρετικά. Και όπως φαίνεται από τα πρώτα λόγια του CEO της Skoda Bernhard Maier, φαίνεται πως υπάρχουν σχέδια και για κορυφαία έκδοση RS.

Συγκεκριμένα, ο CEO της τσέχικης μάρκας δήλωσε στο αγγλικό περιοδικό Autocar πως “από τους πελάτες μας αυτό που εισπράττουμε είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον για μία έκδοση RS του Karoq”.

Μάλιστα ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει κάποια απόφαση από την εταιρεία αλλά θα συζητηθεί η πιθανότητα ύπαρξης στην γκάμα του συγκεκριμένου μοντέλου.».

Αν πάντως το δούμε στην παραγωγή κάποια στιγμή, είναι πολύ πιθανό να έχει 2.0 TFSI κινητήρα βενζίνης κάτω από το καπό του, με 300 ίππους (ίσως και παραπάνω) και 380 Nm ροπής (όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του SEAT Ateca Cupra).

Όσον αφορά στην εμφάνισή του, χάρη στην ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi Design, την οποία βλέπουμε πιο πάνω, δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα αποκαλυπτήριά του για να δούμε πως θα μοιάζει. 

Τέλος, ο κύριος Maier δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Karoq. Μένει λοιπόν να περιμένουμε μέχρι να δούμε τι αποφάσεις θα πάρουν οι ιθύνοντες της τσέχικης μάρκας.

Δείτε επίσης:

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος με Skoda Kodiaq

 

Get it on Google Play Download on the App Store