Μοναδικό pickup Skoda Funstar με βάση τη νέα Fabia

Η νέα Skoda Fabia παρουσιάστηκε στη μοναδική έκδοση με pickup αμάξωμα, η οποία δημιουργήθηκε από μια ομάδα σπουδαστών της Skoda ηλικίας 17 και 18 ετών. Το πρωτότυπο αυτό μοντέλο θα παρουσιαστεί στην ετήσια φετινή συνάντηση των GTi στο Wörthersee της Αυστρίας, όπου πέρυσι η Skoda είχε αποκαλύψει το κάμπριο CitiJet, χρησιμοποιώντας ως βάση το Citigo.

Το Funstar σίγουρα θα φέρει στις μνήμες πολλών το Felicia pickup, το οποίο πωλούνταν και στην χώρα μας τόσο ως Skoda όσο και ως VW Caddy. Οι αλλαγές που φέρει η «αγροτική» Fabia σε σχέση με την χάτσμπακ παραγωγής, είναι πολλές τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Εξωτερικά, το δίχρωμο αμάξωμα λευκού – γκρι με τις πράσινες προσθήκες παραπέμπει στα χρώματα των RS, ενώ η μεγαλύτερη μετατροπή εστιάζεται πίσω και συγκεκριμένα στην καρότσα. Διχρωμία γκρι – πράσινου συναντάται και στις ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, οι οποίες προέρχονται από την Octavia RS.

Στο εσωτερικό οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι αντίστοιχοι με του αμαξώματος, ενώ ένα ισχυρό ηχοσύστημα απόδοσης 1.400 watts θα… ξεκουφαίνει οδηγό και συνεπιβάτη στη διθέσια καμπίνα.

Κάτω από το καπό του Skoda Funstar με τους αεραγωγούς, φιλοξενείται ο 1.2 TSI κινητήρας ισχύος 110 ίππων. Επίσης εφοδιάζεται με νέα αμορτισέρ λόγω και του ελαφρωμένου πίσω τμήματος και το αμάξωμα έχει χαμηλώσει.

Πηγή φωτογραφιών: autoexpress.co.uk

Get it on Google Play Download on the App Store