Η Skoda εξετάζει την εξέλιξη των Superb RS και Kodiaq RS

Η Octavia αποτελεί το μοναδικό μοντέλο στην γκάμα της Skoda σε έκδοση RS, ενώ η Fabia είχε ήδη σταματήσει να διατίθεται από την προηγούμενη γενιά της. Ωστόσο, η Skoda δεν αποκλείει να δούμε στο μέλλον νέες εκδόσεις RS βασισμένες στην Superb ή ακόμα και στο νέο μεγάλο SUV Kodiaq.

O CEO της Skoda Bernhard Maier δήλωσε σε συνέντευξή του στο Auto Express ότι υπάρχει «σοβαρή πιθανότητα» και ότι «είναι υπό συζήτηση» για εκδόσεις RS στα μεγάλα μοντέλα της μάρκας. Προς το παρόν το μεγαλύτερο μοντέλο της Skoda είναι η Superb, ενώ τον Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί και το Kodiaq, τα οποία ενδέχεται να λανσαριστούν σε εκδόσεις RS μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Όσο για τη νέα Fabia, οι πιθανότητες να τη δούμε σε έκδοση RS είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Όπως ανέφερε ο κ. Maier, ο κόσμος ζητά μια νέα Fabia RS, ωστόσο τελικά λίγοι θα την αγόραζαν, ενώ τα περιθώρια κέρδους για τη μάρκα θα ήταν χαμηλά.

Όσο για την Superb RS, αν τελικά πάρει το πράσινο φως και γίνει πραγματικότητα, το πιο πιθανό είναι να εφοδιάζεται με τον 2.0 λτ. TSI κινητήρα, απόδοση γύρω στους 300 ίππους και άνω και με τετρακίνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ισχυρότερη υπάρχουσα Superb προσφέρεται με τον 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 280 ίππων και 350 Nm ροπής, ο οποίος σε συνδυασμό με την τετρακίνηση προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα. Επίσης, έχει παρουσιαστεί και πιο σπορτίφ έκδοση Superb SportLine με πέντε κινητήρες.

Get it on Google Play Download on the App Store