smart fourjoy: Επίσημη παρουσίαση

Το smart fourjoy που σας αποκαλύψαμε χθες παρουσιάζεται πλέον και επίσημα σήμερα από την γερμανική φίρμα μαζί με περισσότερες φωτογραφίες και τεχνικά στοιχεία. Το νέο smart fourjoy δείχνει την δεύτερη απόπειρα της εταιρείας να μπει ουσιαστικά στην αγορά των μικρών (η πρώτη που κρίθηκε αποτυχημένη ήταν με το forfour) και αν είναι σε πρωτότυπη μορφή αναμένεται να δανείσει πολλά από τα στοιχεία της εμφάνισής του τόσο στο μοντέλο παραγωγής, όσο και στο μελλοντικό fortwo.

Το fourjoy δε διαθέτει πόρτες και παράθυρα, έχει μήκος 3.494 χλστ., πλάτος 1.978 χλστ., και ύψος 1.494 χλστ. με την σχεδίασή του να είναι φουτουριστική με κύρια χαρακτηριστικά της τα όμορφα φωτιστικά σώματα και τους τροχούς που βρίσκονται στα άκρα του αμαξώματος. Για την εξέλιξή του η Daimler έχει συνεργαστεί με την Renault και το αντίστοιχο μοντέλο εκείνης Twin’Z και στην πρωτότυπη μορφή είναι ηλεκτρικό με κινητήρα απόδοσης 75 ίππων.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν χωρητικότητα 17,6 kWh και για να φορτίσουν από εντελώς αφόρτιστη κατάσταση, απαιτούνται 7 ώρες σε οικιακή πρίζα ή κάτι λιγότερο από ώρα σε σταθμό φόρτισης.

Στο εσωτερικό του fourjoy που βλέπουμε για πρώτη φορά, η σχεδίαση είναι και εκεί φουτουριστική με το ταμπλό να ξεχωρίζει για την ελλειπτική αισθητική του. Η κεντρική κονσόλα που εκτείνεται ανάμεσα στα δυο εντυπωσιακά επίσης καθίσματα δεν ενώνεται με το ταμπλό αποτελώντας έτσι αυτόνομο μέρος του εσωτερικού, ενώ ιδιαίτερα σύγχρονη είναι και η σχεδίαση του πίσω καθίσματος καθώς το fourjoy είναι τετραθέσιο. Στα χαρακτηριστικά του επίσης συγκαταλέγεται η έξυπνη διαμόρφωση του χώρου αποσκευών ώστε να φιλοξενήσει δύο κράνη σε ειδικές θέσεις και skateboards κάτι που ωστόσο ισχύει για την πρωτότυπη έκδοση.

Το smart fourjoy αναμένεται να λανσαριστεί ως μοντέλο παραγωγής μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store