Πρεμιέρα για το νέο smart fortwo cabrio στη Φρανκφούρτη

Την πρώτη εμφάνισή του κάνει το νέο, τρίτης γενιάς smart fortwo cabrio, οι παραγγελίες του οποίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2016. Το νέο μικρότερο κάμπριο έχει μήκος 2,69μ., πλάτος 1,66 μ. και ύψος 1,55 μ., ενώ σχεδιαστικά έχει διατηρήσει τις γραμμές του “κλειστού” μοντέλου, με τη βασική διαφορά ότι η οροφή το ανοίγει. Αυτή είναι υφασμάτινη και αναδιπλώνεται ηλεκτρικά μέχρι πίσω με το πάτημα ενός κουμπιού σε χρόνο 12 δευτερολέπτων. Παράλληλα μπορεί να ανοίξει και από έξω μέσω του τηλεκοντρόλ των κλειδιών.

Όπως στις προηγούμενες γενιές αφαιρούνται και οι μπάρες οροφή, οι οποίες αποθηκεύονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πόρτας του πορτ μπαγκάζ. Τρεις είναι οι επιλογές χρωμάτων της οροφής “tritop”, η μπλε ντένιμ (μοιάζει με τζιν), η κόκκινη ή μαύρη. Η συνολική επιφάνεια της οροφής ανέρχεται σε 1,8 τ.μ. και είναι σχεδόν κατά 4% μεγαλύτερη από του προγενέστερου smart cabrio.

Το εξωτερικό τμήμα της είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ πολυακρυλικό υλικό και το εσωτερικό διαθέτει ύφασμα από πολυεστέρα και βαμβάκι. Το πάχος της είναι 20 χιλιοστά και το πίσω παράθυρο αποτελείται από γυαλί. Το νέο smart fortwo cabrio είναι και πιο άκαμπτο από ποτέ, καθώς η στρεπτική του ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 15% συγκριτικά με του προηγούμενου, λόγω των πρόσθετων  ενισχύσεων κάτω από το αμάξωμα και στα εμπρός και πίσω τμήματα.

Δύο είναι οι κινητήρες που εφοδιάζουν το νέο smart fortwo cabrio, ο 1.0 λτ. με απόδοση 71 ίππων και 91 Nm ροπής και ο turbo των 0.9 λτ. ισχύος 90 ίππων και 135 Nm ροπής. Από πλευράς επιδόσεων επιταχύνουν στα 0-100 χλμ./ώρα σε 14,9 και 10,8 δλ. αντίστοιχα, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 4,3 λτ./100 χλμ. και 99 γρ./χλμ. (με το μηχανικό 5τάχυτο κιβώτιο). Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται και με το διπλού συμπλέκτη αυτόματο twinamic.

Get it on Google Play Download on the App Store