Στα σκαριά νέο σπορ κουπέ Subaru 1.600άρι turbo με 330 ίππους

Ένα νέο σπορ κουπέ μοντέλο ετοιμάζει η Subaru, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο δοκιμάζεται σε πρωτότυπη μορφή, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό. Ως βάση για τις δοκιμές εξέλιξης χρησιμοποιείται το μοναδικό πισωκίνητο μοντέλο της μάρκας, το BRZ.

Το υβριδικό σύστημα του νέου αυτού κουπέ Subaru θα είναι υβριδικό και θα αποτελείται από ένα 1.600άρη turbo boxer κινητήρα που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Παράλληλα θα υπάρχουν δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες που θα κινούν τους εμπρός τροχούς. Το πιθανότερο είναι το νέο αυτό Subaru να βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα Subaru Global Platform, η οποία άλλωστε είναι σχεδιασμένη και για υβριδικά αυτοκίνητα. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο αυτοκίνητο βασισμένη σε αυτή την πλατφόρμα θα είναι το ολοκαίνουργιο Impreza, που θα αποκαλυφθεί σε λίγες μέρες.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος αναμένεται να ξεπεράσει τους 330 ίππους και θα συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Περισσότερα για το νέο κορυφαίο μοντέλο της Subaru θα γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, με τους Ιάπωνες να φαίνεται πάντως ότι μας ετοιμάζουν κάτι άκρως ενδιαφέρον.

Get it on Google Play Download on the App Store